duurzaam verwarmen

eigen lokale stroom

groen bouwen

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De B&B is gebouwd met 80 procent hergebruikte bouwmaterialen.


De eigen elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen. De doucheruimte is voorzien van een kleine elektrische verwarming. De rest van de woning wordt verwarmd met een houtkachel. Er staat hout voor je klaar zodat je zelf de houtkachel kunt stoken voor een heerlijk warme kamer.


Voor de schoonmaak worden biologisch afbreekbare producten gebruikt. Afval wordt gescheiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Kupershof

Sfeervolle B&B met kakelvers ontbijt uit boomgaard en moestuin

B&B Kupershof ligt in het Veluwse dorp Epe, mooi centraal in de dorpskern. Ooit was het een stal, daarna schuur, vervolgens tuinhuis en is nu verbouwd tot een sfeervolle B&B. De Kupershof is helemaal opgetrokken uit circulaire bouwmaterialen.


B&B Kupershof heeft een royale tuin, inclusief boomgaard en een groot gazon. Op het zonnige terras zijn diverse zitjes om ook in de vroege ochtenduren of ’s avonds de laatste zonnestralen mee te pikken.


Het risico bestaat dat je ’s ochtends gewekt wordt door de haan. Daar staat dan wel tegenover dat de kippetjes verse eitjes leveren voor het ontbijt. In de moestuin staan veel soorten groenten, bessenstruiken en kruiden. Deze producten worden gebruikt voor het uitgebreide ontbijt. Afhankelijk van het seizoen zijn dit aardbeien, diverse bessen, komkommer, tomaten, druiven, appels en/of peren.

Epe, Veluwe, Gelderland, Nederland

max 4 personen

vanaf €87 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning

LOCATIE

Het dorp Epe ligt op de grens van de Veluwe en de IJsselvallei. Met heel veel bos en hei maar ook het rivierenlandschap van de prachtige rivier De IJssel. Je kunt hier urenlang wandelen en fietsen in een afwisselend landschap.


Epe is centraal gelegen tussen de steden Apeldoorn, Zwolle en Deventer. Een leuke tip is een bezoek aan Paleis 't Loo in Apeldoorn, nog geen twintig minuten rijden.


Iets verder weg maar ook het bezoeken meer dan waard zijn twee andere Hanzesteden; Zutphen en Kampen. Iets kleiner, maar zeker zo sfeervol zijn Hattem en Elburg. In het naburige dorp Vaassen ligt kasteel De Cannenburgh.


Verwen jezelf met een bezoek aan het wellnessresort De Veluwse Bron op steenworp afstand van de B&B.

OMGEVING

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?