top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De B&B is gebouwd met 80 procent hergebruikte bouwmaterialen.


De eigen elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen. De doucheruimte is voorzien van een kleine elektrische verwarming. De rest van de woning wordt verwarmd met een houtkachel. Er staat hout voor je klaar zodat je zelf de houtkachel kunt stoken voor een heerlijk warme kamer.


Voor de schoonmaak worden biologisch afbreekbare producten gebruikt. Afval wordt gescheiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Kupershof

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Kupershof

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het dorp Epe ligt op de grens van de Veluwe en de IJsselvallei. Met heel veel bos en hei maar ook het rivierenlandschap van de prachtige rivier De IJssel. Je kunt hier urenlang wandelen en fietsen in een afwisselend landschap.


Epe is centraal gelegen tussen de steden Apeldoorn, Zwolle en Deventer. Een leuke tip is een bezoek aan Paleis 't Loo in Apeldoorn, nog geen twintig minuten rijden.


Iets verder weg maar ook het bezoeken meer dan waard zijn twee andere Hanzesteden; Zutphen en Kampen. Iets kleiner, maar zeker zo sfeervol zijn Hattem en Elburg. In het naburige dorp Vaassen ligt kasteel De Cannenburgh.


Verwen jezelf met een bezoek aan het wellnessresort De Veluwse Bron op steenworp afstand van de B&B.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Sfeervolle B&B met kakelvers ontbijt uit boomgaard en moestuin

B&B Kupershof ligt in het Veluwse dorp Epe, mooi centraal in de dorpskern. Ooit was het een stal, daarna schuur, vervolgens tuinhuis en is nu verbouwd tot een sfeervolle B&B. De Kupershof is helemaal opgetrokken uit circulaire bouwmaterialen.


B&B Kupershof heeft een royale tuin, inclusief boomgaard en een groot gazon. Op het zonnige terras zijn diverse zitjes om ook in de vroege ochtenduren of ’s avonds de laatste zonnestralen mee te pikken.


Het risico bestaat dat je ’s ochtends gewekt wordt door de haan. Daar staat dan wel tegenover dat de kippetjes verse eitjes leveren voor het ontbijt. In de moestuin staan veel soorten groenten, bessenstruiken en kruiden. Deze producten worden gebruikt voor het uitgebreide ontbijt. Afhankelijk van het seizoen zijn dit aardbeien, diverse bessen, komkommer, tomaten, druiven, appels en/of peren.

Epe, Veluwe, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €87 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning

B&B Kupershof

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Koetshuis

Jelsum, Fryslân

1

1

1

De Oude Zondagschool

Aalten, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page