top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De B&B is goed geïsoleerd en wordt tot 90% verwarmd met een gezellige tegelkachel. Deze efficiënte ‘EcoDesign 2020’ gecertificeerde houtkachel wordt gestookt met Texels snoeihout. Indien nodig en gewenst kunnen de kamers worden bijverwarmd met elektrische radiatoren.


Texel heeft de meeste zonuren van Nederland, waardoor de opbrengst van de eigen zonnepanelen extra hoog is.  Het tapwater wordt verwarmd met een warmtepompboiler met de eigen elektriciteit. Ook door de zuinige inductiekookplaat, warmtepompdroger en ledverlichting is het elektraverbruik rond de nul.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Paal21Texel

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Paal21Texel

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Niet ver van de B&B vind je het Waddenstrand Ceres en natuurgebied Prins Hendrikzanddijk. Met de aanleg van deze zandplaat en duingebied ontstond nieuwe natuur aan de Waddenzeekant.


Als je van wandelen, vogels kijken en gewoon genieten van de natuur in het algemeen houdt, zit je op Texel goed. Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. Texel biedt veel afwisseling; bossen, heide, duinen, strand, dijken, Wadden- en Noordzee. Wist je dat op Texel evenveel schapen als mensen wonen?


In de buurt van de B&B beginnen verschillende fiets- en wandelroutes waaronder het Skillepaadje naar de Hoge Berg, Gouden Driehoek en de Boerenroute.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een gezellige en huiselijke B&B vlakbij de vissershaven van Texel

B&B Paal21Texel ligt in een rustige straat in het hart van het gezellige havenplaatsje Oudeschild. De vissershaven is slechts 5 minuten lopen vanaf de B&B.


B&B Paal 21 Texel heeft drie sfeervol ingerichte kamers met eigen opgang. Ook is er een luxe tuinkamer. De B&B is een plek waar je huiselijk kunt overnachten. Een plek om tot rust komen en te relaxen in de vriendelijke groene dorpstuin. 's Morgens staat er een heerlijk ontbijt voor je kamerdeur, met Texelse en biologische producten. Het ontbijt kan helemaal naar je eigen wensen worden samengesteld. Bij mooi weer kan ook in de tuin ontbeten worden.


Op loopafstand van de B&B zijn er verschillende restaurants, winkels, een fietsenverhuur en het unieke museum Kaap Skil. In de haven liggen verschillende rondvaartboten waarmee je kunt gaan garnalenvissen en zeehonden kijken. Naast de haven is er een beschut Waddenstrandje.

Oudeschild, Texel, Waddeneilanden, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 3 kamers

vanaf €70 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B Paal21Texel

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Wulp

Den Burg, Texel

1

1

1

B&B Zero Oomes Huus

Den Hoorn, Texel

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page