Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De B&B is goed geïsoleerd en wordt tot 90% verwarmd met een gezellige tegelkachel. Deze efficiënte ‘EcoDesign 2020’ gecertificeerde houtkachel wordt gestookt met Texels snoeihout. Indien nodig en gewenst kunnen de kamers worden bijverwarmd met elektrische radiatoren.


Texel heeft de meeste zonuren van Nederland, waardoor de opbrengst van de eigen zonnepanelen extra hoog is.  In juni wordt een warmtepompboiler geplaatst om het tapwater te verwarmen met de eigen elektriciteit. Ook door de zuinige inductiekookplaat en ledverlichting is het elektraverbruik rond de nul.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

B&B Paal21Texel

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Paal21Texel

Een gezellige en huiselijke B&B vlakbij de vissershaven van Texel

B&B Paal21Texel ligt in een rustige straat in het hart van het gezellige havenplaatsje Oudeschild. De vissershaven is slechts 5 minuten lopen vanaf de B&B.


B&B Paal 21 Texel heeft drie sfeervol ingerichte kamers met eigen opgang. Een plek waar je huiselijk kunt overnachten. Een plek om tot rust komen en te relaxen in de vriendelijke groene dorpstuin. 's Morgens staat er een heerlijk ontbijt voor je kamerdeur, met Texelse en biologische producten. Het ontbijt kan helemaal naar je eigen wensen worden samengesteld.


Op loopafstand van de B&B zijn er verschillende restaurants, winkels, een fietsenverhuur en het unieke museum Kaap Skil. In de haven liggen verschillende rondvaartboten waarmee je kunt gaan garnalenvissen en zeehonden kijken. Naast de haven is er een beschut Waddenstrandje.

Oudeschild, Texel, Waddeneilanden, Nederland

max ... personen

vanaf €70 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

VIDEO

Niet ver van de B&B vind je het Waddenstrand Ceres en natuurgebied Prins Hendrikzanddijk. Met de aanleg van deze zandplaat en duingebied ontstond nieuwe natuur aan de Waddenzeekant.


Als je van wandelen, vogels kijken en gewoon genieten van de natuur in het algemeen houdt, zit je op Texel goed. Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. Texel biedt veel afwisseling; bossen, heide, duinen, strand, dijken, Wadden- en Noordzee. Wist je dat op Texel evenveel schapen als mensen wonen?


In de buurt van de B&B beginnen verschillende fiets- en wandelroutes waaronder het Skillepaadje naar de Hoge Berg, Gouden Driehoek en de Boerenroute.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?