Niet ver van de B&B vind je het Waddenstrand Ceres en natuurgebied Prins Hendrikzanddijk. Met de aanleg van deze zandplaat en duingebied ontstond nieuwe natuur aan de Waddenzeekant.


Als je van wandelen, vogels kijken en gewoon genieten van de natuur in het algemeen houdt, zit je op Texel goed. Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. Texel biedt veel afwisseling; bossen, heide, duinen, strand, dijken, Wadden- en Noordzee. Wist je dat op Texel evenveel schapen als mensen wonen?


In de buurt van de B&B beginnen verschillende fiets- en wandelroutes waaronder het Skillepaadje naar de Hoge Berg, Gouden Driehoek en de Boerenroute.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Texel heeft de meeste zonuren van Nederland, waardoor de opbrengst van de eigen zonnepanelen extra hoog is. De B&B is goed geïsoleerd en wordt tot 90% verwarmd met een gezellige tegelkachel. Deze efficiënte ‘EcoDesign 2020’


gecertificeerde houtkachel wordt gestookt met Texels snoeihout. Indien nodig en gewenst kunnen de kamers worden bijverwarmd met elektrische radiatoren.


Recent zijn er extra zonnepanelen bijgelegd en is een zonnestroomboiler geplaatst om het tapwater (voor) te verwarmen.


Komende zomer wordt een vuilwatersysteem aangelegd. Hiermee wordt kwelwater uit de kruipruimte en regenwater gebruikt om de toiletten te spoelen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Paal21Texel

Een gezellige en huiselijke B&B vlakbij de vissershaven van Texel

B&B Paal21Texel ligt in een rustige straat in het hart van het gezellige havenplaatsje Oudeschild. De vissershaven is slechts 5 minuten lopen vanaf de B&B.


B&B Paal 21 Texel heeft drie sfeervol ingerichte kamers met eigen opgang. Een plek waar je huiselijk kunt overnachten. Een plek om tot rust komen en te relaxen in de vriendelijke groene dorpstuin. 's Morgens staat er een heerlijk ontbijt voor je kamerdeur, met Texelse en biologische producten. Het ontbijt kan helemaal naar je eigen wensen worden samengesteld.


Op loopafstand van de B&B zijn er verschillende restaurants, winkels, een fietsenverhuur en het unieke museum Kaap Skil. In de haven liggen verschillende rondvaartboten waarmee je kunt gaan garnalenvissen en zeehonden kijken. Naast de haven is er een beschut Waddenstrandje.

Oudeschild, Texel, Waddeneilanden, Nederland

max 2 personen, 3 kamers

vanaf €70 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?