top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het originele pand is volledig vernieuwd met gebruik van duurzame materialen en hergebruik van oude elementen en bouwmaterialen. Zo zijn de vloeren in het gehele pand van gerecycled plastic. Boschlust is tijdens de herbouw zeer goed geïsoleerd, waardoor er een aangename temperatuur in alle woningen is. 's Winters warm en 's zomers koel! De warmtepompen in de tuin zorgen voor een heerlijk constante temperatuur.


De eigen elektriciteit komt van de 68 zonnepanelen op het dak. De warmteterugwin voor water zorgt voor zo milieuvriendelijk mogelijk gebruik van water en warmte.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Boschlust Bergen

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Boschlust Bergen

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Dankzij de prachtige ligging van Boschlust aan de rand van het bruisende dorp Bergen, is er op loopafstand genoeg vertier te vinden. Ruim twintig restaurants, leuke winkels en een heerlijke zaterdagmarkt. Met vijf minuten lopen sta je in het Bergense bos. Ook de zee is niet ver, met twintig minuten fietsen sta je op het mooie strand.


Met tien minuten rijden met de auto ben je in de historische stad Alkmaar. In het historische centrum staan meer dan 1000 monumenten. Ook kun je een bezoek aan het Stedelijk Museum, Op Art Museum of natuurlijk Het Hollandse Kaasmusem brengen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Genieten van dorp, bos en zee op een heerlijke locatie!

In een voormalig hotel van ruim een eeuw oud zijn er nu zeven ruime vakantiewoningen. Boschlust ligt in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen.


Het pand is in 2019 door Hans en Anne-Marie duurzaam herbouwd. Zij hebben gekozen om zoveel mogelijk de mooie historische kenmerken met moderne gemakken te combineren. Alle woningen van Boschlust zijn gloednieuw en fris. Er is zorgvuldig aandacht besteed aan het interieur van de woningen.


Er zijn twee woningen voor zes personen met drie slaapkamers. De overige woningen zijn voor vier personen en hebben twee slaapkamers. Alle woningen van Boschlust zijn uitgerust met een zeer goed geoutilleerde keuken. Je kunt je hier zelf lekker verwennen en maaltijden laten bezorgen of zelf koken.


De grote tuin met de oude eikenbomen en de veranda zijn voor gezamenlijk gebruik. Boschlust Bergen heeft een unieke ligging tussen bos, dorp en zee.

Bergen, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen, 7 appartementen

vanaf €280 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, appartement

Boschlust Bergen

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Saenliefde

Wormer, Noord-Holland

1

1

1

B&B Heeringhuusen

Haringhuizen, Noord-Holland

1

1

1

SELECTIES

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page