top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Margreet en Ronald wilden dit ruim driehonderd jaar oude pakhuis graag een nieuwe toekomst geven. De oude grenen kapconstructie met oorspronkelijke eiken balken is nog bijna helemaal aanwezig en van binnen goed te zien. 


De B&B is helemaal geïsoleerd voor minimaal warmteverlies. De B&B en het tapwater worden verwarmd met een warmtepomp. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen. Voor het ontbijt halen Margreet en Ronald streekproducten uit de polders in de omgeving. Ook is er een laadpaal voor elektrische auto’s.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Saenliefde

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Saenliefde

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

B&B Saenliefde heeft een heerlijk ruime tuin met veel fijne plekjes om te zitten. Als je vanaf de B&B langs de Zaanbocht loopt, kom je bij de Zaanwand; oude industriële pakhuizen die nu aan een tweede leven zijn begonnen. Hier vind je mooie terrassen, goede restaurants en leuke winkels. 


De B&B ligt aan een fietsroute, verken de Zaanstreek op de fiets van de Zaanse Schans tot aan de stranden van Wijk aan Zee. Ook ligt de B&B niet ver van het Trekvogelpad, het langste natuurwandelpad van Nederland. In het pittoreske walvisvaardersdorp ‘de Rijp’ kun je een elektrische fluisterboot huren en het prachtige natuurgebied van de Eilandspolder vanaf het water verkennen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een buitengewone B&B in pakhuis uit 1680

De historie spat er vanaf, bij B&B Saenliefde kun je overnachten in een oud Zaans pakhuis uit 1680. Het pakhuis is ooit gebouwd als opslag voor oliezaad voor de voormalige naastgelegen molen en later voor de stoomoliefabriek de Liefde. Dit gemeentelijk monument is recent duurzaam verbouwd om zonder gasaansluiting aan een nieuwe toekomst te beginnen. De B&B ligt op loopafstand van station Wormerveer, vanwaar je met twintig minuten met de trein op Amsterdam Centraal bent. 


Saenliefde ligt fantastisch direct aan de rivier de Zaan en heeft een aanlegsteiger voor sloepen. In de besloten tuin is het heerlijk rustig en groen. In de zomer wordt hier het ontbijt geserveerd. De B&B heeft vier luxe en ruime kamers met heerlijke Auping bedden. Voor een gezin met kinderen (8+) is het mogelijk om met z’n vieren op een kamer te verblijven. Ook kun je de gehele B&B huren voor maximaal tien personen. 

Wormer, Zaanstreek, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 10 personen, 4 kamers

vanaf €120 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Saenliefde

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Valerius Boutique Hotel

Wormer, Noord-Holland

1

1

1

Nynke's Pleats

Piaam, Fryslân

1

1

1

De Groene Bollenschuur

Hillegom, Zuid-Holland

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page