Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Kees en Marieke kijken altijd of er duurzamere opties zijn. De bollenschuur is zo circulair mogelijk herbouwd. Zo zijn de oude dakpannen opnieuw gebruikt en van het oude hout zijn tafels gemaakt. De nieuwe houten spanten zijn demontabel zodat deze in de toekomst opnieuw gebruikt kunnen worden.


Natuurlijk is het nieuwe gebouw goed geïsoleerd. De Groene Bollenschuur wordt verwarmd met een warmtepomp. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit.


Er zijn veel tweedehands meubelen en apparatuur gebruikt. Kees en Marieke gebruiken zo weinig mogelijk wegwerpmaterialen, geen eenpersoonsverpakkingen en shampoo in een dispenser. De schoonmaak gebeurt grotendeels met schoonmaakazijn. Van de boerderijwinkel aan de overkant komen veel lokale producten zoals jam en boter. Maar ook van de lokale bloementeler en supermarkt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Groene Bollenschuur

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Groene Bollenschuur

Tussen de bollen, de perfecte plek in de Randstad

Genieten van een heerlijke kamer temidden van de bollenvelden? Dat kan bij de Groene Bollenschuur. Kees en Marieke doen er alles aan om je een uniek en gastvrij verblijf te geven.


De B&B heeft vijf luxe kamers met eigen badkamer, waarvan twee kamers met ligbad. Er is ook een kamer die geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. Spectaculair is de grote moderne kas die als een serre twee gebouwen verbindt. In de serre, maar ook buiten op het terras of op je kamer kun je van je luxe ontbijt genieten.


De historische bollenschuur “De Hartebaan” was voor Kees en Marieke de perfecte plek. De meer dan 120 jaar oude bollenschuur is herbouwd tot woonhuis en Bed & Breakfast. Het doel was om de authentieke uitstraling te combineren met het comfort van nieuwbouw. Dat is zo goed gelukt dat bollenschuur een gemeentelijk monument is geworden.

Hillegom, Bollenstreek, Zuid-Holland, Nederland

max ... personen

vanaf €120 per nacht voor 2 personen

minimaal 1-2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

VIDEO

Vanuit je kamer en terras kun je de Keukenhof net zien liggen. De Groene Bollenschuur ligt centraal in de Randstad, landelijk maar niet ver van steden. In het voorjaar natuurlijk naar de Keukenhof! Maar ontdek ook op de fiets hoe verrassend groen de bollenstreek het hele jaar is.


Ga heerlijk uitwaaien op het strand of wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bezoek prachtige oude steden als Haarlem, Leiden of Amsterdam. Of ga kanoën tussen de bollenvelden door.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?