top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Kees en Marieke kijken altijd of er duurzamere opties zijn. De bollenschuur is zo circulair mogelijk herbouwd. Zo zijn de oude dakpannen opnieuw gebruikt en van het oude hout zijn tafels gemaakt. De nieuwe houten spanten zijn demontabel zodat deze in de toekomst opnieuw gebruikt kunnen worden.


Natuurlijk is het nieuwe gebouw goed geïsoleerd. De Groene Bollenschuur wordt verwarmd met een warmtepomp. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit.


Er zijn veel tweedehands meubelen en apparatuur gebruikt. Kees en Marieke gebruiken zo weinig mogelijk wegwerpmaterialen, geen eenpersoonsverpakkingen en shampoo in een dispenser. De schoonmaak gebeurt grotendeels met schoonmaakazijn. Van de boerderijwinkel aan de overkant komen veel lokale producten zoals jam en boter. Maar ook van de lokale bloementeler en supermarkt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Groene Bollenschuur

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Groene Bollenschuur

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanuit je kamer en terras kun je de Keukenhof net zien liggen. De Groene Bollenschuur ligt centraal in de Randstad, landelijk maar niet ver van steden. In het voorjaar natuurlijk naar de Keukenhof! Maar ontdek ook op de fiets hoe verrassend groen de bollenstreek het hele jaar is.


Ga heerlijk uitwaaien op het strand of wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bezoek prachtige oude steden als Haarlem, Leiden of Amsterdam. Of ga kanoën tussen de bollenvelden door.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Tussen de bollen, de perfecte plek in de Randstad

Genieten van een heerlijke kamer temidden van de bollenvelden? Dat kan bij de Groene Bollenschuur. Kees en Marieke doen er alles aan om je een uniek en gastvrij verblijf te geven.


De B&B heeft vijf luxe kamers met eigen badkamer, waarvan twee kamers met ligbad. Er is ook een kamer die geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. Spectaculair is de grote moderne kas die als een serre twee gebouwen verbindt. In de serre, maar ook buiten op het terras of op je kamer kun je van je luxe ontbijt genieten.


De historische bollenschuur “De Hartebaan” was voor Kees en Marieke de perfecte plek. De meer dan 120 jaar oude bollenschuur is herbouwd tot woonhuis en Bed & Breakfast. Het doel was om de authentieke uitstraling te combineren met het comfort van nieuwbouw. Dat is zo goed gelukt dat bollenschuur een gemeentelijk monument is geworden.

Hillegom, Bollenstreek, Zuid-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 12 personen, 5 kamers (2p)

vanaf €120 per nacht voor 2 personen

verhuur per nacht, minimaal 1-2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

De Groene Bollenschuur

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Saenliefde

Wormer, Noord-Holland

1

1

1

Onze Kas

Lelystad, Flevoland

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page