Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Patrick en Della vinden op een verantwoorde manier met je omgeving omgaan vanzelfsprekend. Dat zie je terug in al hun doen en handelen. Zoals de bouw van een energieneutrale B&B en horecakas. Het dak van de bed en breakfast ligt helemaal vol met zonnepanelen. Onder de panelen zit de warmtewisselaar voor de warmtepomp. Voor het zwembad is er een aparte warmtepomp.


De B&B is zoveel mogelijk in hout gebouwd met natuurlijk isolatiemateriaal. De kozijnen zijn van sterk verduurzaamd hout van naaldbomen. De houten gevel wordt biologisch beschermd met een schimmel. Op de begane grond ligt de gevel tegen een isolerende aarden wal aan.


Om de kas ligt een mooie natuurtuin met wilde bloemen, bomen en struiken en mooie natuurlijke paden. In de Horecakas worden mooie en (h)eerlijke producten gebruikt, zoals verse appelsap uit de buurt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

"We wilden echt iets markants neerzetten en zo duurzaam en energieneutraal mogelijk bouwen. We hadden het idee van een totaalconcept, dat je ook het ontbijt voor de b&b in de horecakas kan geven." Lees het hele verhaal van Patrick en Della (leestijd 6 minuten).

INSPIRATIE BLOG

Onze Kas

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Onze Kas

Een moderne luxe groene oase op de bodem van de zee

Onze Kas is een luxe oase in de groene velden van Lelystad. Een verrassing op ‘de bodem van de zee’. Met een beetje geluk zie je de herten 's ochtends en 's avonds de velden oversteken. Patrick en Della wilden een droomplekje dicht bij de natuur realiseren.


Wat begon als een kleine verbouwing is nu Onze Kas. Een moderne B&B met vier mooie kamers. De kamers hebben een heerlijk bed met topper van duurzaam materiaal en een eigen badkamer. Eén kamer is enigszins rolstoelvriendelijk. Ook is er een gemeenschappelijke huiskamer. Hier staat een pantry met koffie en thee. Van april tot oktober kun je wegdromen aan de rand van het verwarmde zwembad en heerlijke een duik nemen.


Naast de B&B is er ook de Horecakas. Van buiten een gewone kas, van binnen een warme plek met zalige fauteuils en gezellige eettafels. Licht, ruim en modern. Een broodje warme brie of huisgemaakte chicken bites bij een goed glas wijn, hier word je op je wenken bediend. Ook kun je hier 's ochtends ontbijten.

Lelystad, Flevoland, Nederland

max ... personen

vanaf €80 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vergaderlocatie

LOCATIE

VIDEO

Een hele provincie opgebouwd uit het niets, beschermd door kilometers dijk. De B&B is een leuke uitvalsbasis voor alles wat Flevoland te bieden heeft.


Een aanrader is om met de veerboot naar Nationaal Park Nieuw Land te varen. Dit park omvat de Oostvaardersplassen en de Marker Wadden. In het natuurpark Lelystad kun je heerlijk wandelen en wisenten, ooievaars en otters zien.


Voor watersport kun je naar het (sport)strand bij 't Bovenwater. Of verse vis vangen en eten bij Tom’s Creek. Met kinderen is een rit over de Markerwaarddijk naar Sprookjeswonderland de moeite waard. Net als het Belevenissenbos, het Luchtvaartmuseum Aviodrome of Walibi Holland.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?