top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Patrick en Della vinden op een verantwoorde manier met je omgeving omgaan vanzelfsprekend. Dat zie je terug in al hun doen en handelen. Zoals de bouw van een energieneutrale B&B en horecakas. Het dak van de bed en breakfast ligt helemaal vol met zonnepanelen. Onder de panelen zit de warmtewisselaar voor de warmtepomp. Voor het zwembad is er een aparte warmtepomp.


De B&B is zoveel mogelijk in hout gebouwd met natuurlijk isolatiemateriaal. De kozijnen zijn van sterk verduurzaamd hout van naaldbomen. De houten gevel wordt biologisch beschermd met een schimmel. Op de begane grond ligt de gevel tegen een isolerende aarden wal aan.


Om de kas ligt een mooie natuurtuin met wilde bloemen, bomen en struiken en mooie natuurlijke paden. In de Horecakas worden mooie en (h)eerlijke producten gebruikt, zoals verse appelsap uit de buurt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

"We wilden echt iets markants neerzetten en zo duurzaam en energieneutraal mogelijk bouwen." Lees het hele verhaal van Patrick en Della (leestijd 6 minuten).

INSPIRATIE BLOG

Onze Kas

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Onze Kas

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Een hele provincie opgebouwd uit het niets, beschermd door kilometers dijk. De B&B is een leuke uitvalsbasis voor alles wat Flevoland te bieden heeft.


Een aanrader is om met de veerboot naar Nationaal Park Nieuw Land te varen. Dit park omvat de Oostvaardersplassen en de Marker Wadden. In het natuurpark Lelystad kun je heerlijk wandelen en wisenten, ooievaars en otters zien.


Voor watersport kun je naar het (sport)strand bij 't Bovenwater. Of verse vis vangen en eten bij Tom’s Creek. Met kinderen is een rit over de Markerwaarddijk naar Sprookjeswonderland de moeite waard. Net als het Belevenissenbos, het Luchtvaartmuseum Aviodrome of Walibi Holland.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een moderne luxe groene oase op de bodem van de zee

Onze Kas is een luxe oase in de groene velden van Lelystad. Een verrassing op ‘de bodem van de zee’. Met een beetje geluk zie je de herten 's ochtends en 's avonds de velden oversteken. Patrick en Della wilden een droomplekje dicht bij de natuur realiseren.


Wat begon als een kleine verbouwing is nu Onze Kas. Een moderne B&B met vier mooie kamers. De kamers hebben een heerlijk bed met topper van duurzaam materiaal en een eigen badkamer. Eén kamer is enigszins rolstoelvriendelijk. Ook is er een gemeenschappelijke huiskamer. Hier staat een pantry met koffie en thee. Van april tot oktober kun je wegdromen aan de rand van het verwarmde zwembad en heerlijke een duik nemen.


Naast de B&B is er ook de Horecakas. Van buiten een gewone kas, van binnen een warme plek met zalige fauteuils en gezellige eettafels. Licht, ruim en modern. Een broodje warme brie of huisgemaakte chicken bites bij een goed glas wijn, hier word je op je wenken bediend. Ook kun je hier 's ochtends ontbijten.

Lelystad, Flevoland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 8 personen, 4 kamers (2p)

vanaf €80 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vergaderlocatie

Onze Kas

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Groene Bollenschuur

Hillegom, Zuid-Holland

1

1

1

Greate Griene B&B

Delfstrahuizen, Fryslân

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page