top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Cabin 02 is op palen gebouwd om deze mooie plek in de natuur zo veel mogelijk intact te houden. Er worden pure materialen, vooral hout, maar ook elementen van staal gebruikt.


De cabin heeft vloerverwarming en wordt verwarmd met een lucht-warmtepomp, die ook zorgt voor het warme water.


Het water voor douchen, spoelen van het toilet en schoonmaak komt uit de grond. Drinkwater wordt apart verstrekt. Het afvalwater wordt met een eigen systeem gezuiverd.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Cabin 02 GetAway Deluxe

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Cabin 02 GetAway Deluxe

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De cabin ligt midden in het populaire Vechtdal in Overijssel waar je kunt wandelen en fietsen langs de rivier en in de nabije bossen en heidegebieden.


Aan de overkant van de rivier vind je het dorpje Dalfsen. Een mooie wandeling langs de rivier is langs het dorpje naar De Stokte, vanuit de uitkijktoren kijk je ver uit over de rivier.


Ook de historische stad Zwolle is vlakbij. Een bezoek aan Museum de Fundatie is zeker de moeite waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Cosy Cabin op de dijk direct aan de rivier de Vechte

Cabin 02 staat op de dijk direct aan de rivier de Vecht met privé toegang tot de waterkant. De cabin is een eigen ontwerp waarin veel mooie materialen worden gecombineerd met de wens om de natuur zoveel mogelijk intact te laten. Het is een mooie plek in de natuur geworden waar je kunt genieten van rust en stilte.


Vanaf het grote houten terras kijk je prachtig uit op de rivier de Vecht en de dijk. Als het mooi weer is, kun je een duik nemen in de rivier of je hengel uitgooien.


De cabin is geschikt voor 5 personen. In het lager gelegen zitgedeelte staat een grote leren bank en een Wanders houtkachel. In de compleet ingerichte keuken is een ‘dinner booth’ met zicht op de rivier. De luxe badkamer is uitgerust met regendouche. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en één met drie eenpersoonsbedden. Alle bedden zijn voorzien van luxe anti-allergeen matrassen en kussens.

Dalfsen, Vechtdal, Salland, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen

vanaf €140 per nacht

Verhuur per 2 of 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

cosy cabin

Cabin 02 GetAway Deluxe

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Landgoed Moerslag

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

Wild Cube Durbuy

Durbuy, Belgisch Luxemburg

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page