top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Van het kantoor van een gasfabriek naar een aardgasloos hotel. Conscious Hotel Westerpark is 100% elektrisch en heeft een eigen windmolen in de Amsterdamse haven. Voor het verwarmen en koelen is er een warmte koude opslag. In de winter wordt kou uit de lucht opgeslagen om het hotel in de zomer te koelen en omgekeerd. Samen met een warmtepomp en warmteterugwinning wordt hiermee het gehele hotel en tapwater verwarmd.


Alle materialen in het hotel zijn gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen. Er worden biologische schoonmaakmiddelen gebruikt. De zeepdispensers in de badkamers worden gevuld met biologische zeep. Ook worden er luxe waterbesparende douchekoppen en kranen gebruikt. Het afval wordt gescheiden in vier stromen. Het restafval wordt samengedrukt zodat het minder vaak opgehaald hoeft te worden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Conscious Hotel Westerpark

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Conscious Hotel Westerpark

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Dit monumentale gebouw ligt midden in het groene Westerpark en is gevestigd aan het culturele gebied van de Westergas. In de oude fabrieksgebouwen is hier nu het cultuurpark Westergas. Evenementen, muziek, theater, kunst en tv-studio’s, het is hier allemaal. Ook voor gewoon een drankje of een hapje is dit een inspirerende plek.


Ook andere toppers zoals De Dam, Centraal Station en het Anne Frank Huis zijn op loopafstand van het hotel. Kortom een prachtige plek om Amsterdam te verkennen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Ecochic overnachten in het bruisende Amsterdam

Daar word je blij van, ecochic overnachten in het bruisende Amsterdam. Ooit het kantoor van de Westergasfabriek, nu een stijlvol hotel waar design en duurzaamheid hand in hand gaan. Je kunt kiezen uit tweepersoonskamers, driepersoonskamers of een ruimte loft.


Conscious Hotel wil laten zien dat onbekommerd genieten in stijl prima samengaat met duurzaamheid en betaalbaarheid. Om dit mogelijk te maken wordt continu naar gelijkgestemden gezocht, zoals een duurzame taxi, de duurzaamste wasserij en een circulair bedrijf dat kantoormeubilair een tweede leven geeft.


Het eigen restaurant ‘Bar Kantoor’ serveert alleen 100% biologische en lokale gerechten en dranken. Zomers op het zonnige terras of binnen aan de grote bar. In de lobby is er het roze café en winkel genaamd Conscious Café. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een dag in het park; goede koffie en veel gezonde en niet zo gezonde (maar wel duurzame) snacks.

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 3 personen, 89 kamers

vanaf €62 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel, vergaderlocatie

Conscious Hotel Westerpark

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Four Elements Hotel

Amsterdam, Noord-Holland

1

1

1

Duinhotel Tien Torens

Zoutelande, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page