Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Van het kantoor van een gasfabriek naar een aardgasloos hotel. Conscious Hotel Westerpark is 100% elektrisch en heeft een eigen windmolen in de Amsterdamse haven. Voor het verwarmen en koelen is er een warmte koude opslag. In de winter wordt kou uit de lucht opgeslagen om het hotel in de zomer te koelen en omgekeerd. Samen met een warmtepomp en warmteterugwinning wordt hiermee het gehele hotel en tapwater verwarmd.


Alle materialen in het hotel zijn gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen. Er worden biologische schoonmaakmiddelen gebruikt. De zeepdispensers in de badkamers worden gevuld met biologische zeep. Ook worden er luxe waterbesparende douchekoppen en kranen gebruikt. Het afval wordt gescheiden in vier stromen. Het restafval wordt samengedrukt zodat het minder vaak opgehaald hoeft te worden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Conscious Hotel Westerpark

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Conscious Hotel Westerpark

Ecochic overnachten in het bruisende Amsterdam

Daar word je blij van, ecochic overnachten in het bruisende Amsterdam. Ooit het kantoor van de Westergasfabriek, nu een stijlvol hotel waar design en duurzaamheid hand in hand gaan. Je kunt kiezen uit tweepersoonskamers, driepersoonskamers of een ruimte loft.


Conscious Hotel wil laten zien dat onbekommerd genieten in stijl prima samengaat met duurzaamheid en betaalbaarheid. Om dit mogelijk te maken wordt continu naar gelijkgestemden gezocht, zoals een duurzame taxi, de duurzaamste wasserij en een circulair bedrijf dat kantoormeubilair een tweede leven geeft.


Het eigen restaurant ‘Bar Kantoor’ serveert alleen 100% biologische en lokale gerechten en dranken. Zomers op het zonnige terras of binnen aan de grote bar. In de lobby is er het roze café en winkel genaamd Conscious Café. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een dag in het park; goede koffie en veel gezonde en niet zo gezonde (maar wel duurzame) snacks.

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

max ... personen

vanaf €62 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel

LOCATIE

VIDEO

Dit monumentale gebouw ligt midden in het groene Westerpark en is gevestigd aan het culturele gebied van de Westergas. In de oude fabrieksgebouwen is hier nu het cultuurpark Westergas. Evenementen, muziek, theater, kunst en tv-studio’s, het is hier allemaal. Ook voor gewoon een drankje of een hapje is dit een inspirerende plek.


Ook andere toppers zoals De Dam, Centraal Station en het Anne Frank Huis zijn op loopafstand van het hotel. Kortom een prachtige plek om Amsterdam te verkennen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?