top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Ellen en Gijs hebben dit gemeentelijke monument duurzaam verbouwd en volledig geïsoleerd. Bij de verbouwing is veel materiaal hergebruikt, zoals gebroken puin, isolatieplaten van de oude stal en oude planken.


Op het dak liggen heatpipes voor de vloerverwarming voor het verwarmen van het tapwater. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen. De verlichting is volledig met LED. Ook is er een laadpaal voor je elektrische auto. De wc's worden gespoeld met ‘grijs water’ uit een eigen bron. Voor de schoonmaak worden middelen met een eco-keurmerk gebruikt.


Het ontbijt bestaat vooral uit streekproducten en producten van eigen erf. Zoals zelfgemaakte jams, appelsap van eigen biologische hoogstambomen en kaas en zuivel van een boerderij in de buurt. Ellen en Gijs gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. De Nachtdijk heeft een gouden Green Key keurmerk.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Nachtdijk

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Nachtdijk

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Nachtdijk ligt in een rivierenlandschap, tussen de Lek en de (oude) Kromme Rijn. Ook de Utrechtse Heuvelrug is niet ver. Je kunt hier eindeloos fietsen, mountainbiken en wandelen. Met de knooppunten routes kun je eenvoudig de weg vinden. Ook kun je gaan kanoën op één van de rivieren.


Het oude stadje Wijk bij Duurstede en kasteel Doorn in Amerongen zijn echt de moeite waard. Net zoals het Unesco werelderfgoed De Nieuwe Hollandse Waterlinie met heel veel forten en werken. Een dagje stad? Je bent vanaf De Nachtdijk zo in de stad Utrecht!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Karakteristieke langhuisboerderij met hooiberg

De Nachtdijk is een karakteristiek bijgebouw van een langhuisboerderij. Dit gemeentelijk monument uit 1929 werd vroeger gebruikt voor opslag van fruit, voor kippen en varkens en ook voor het stallen van koets en wagen. Ook is De Nachtdijk nog een melkstal geweest.


Nu kun je hier verblijven in één van de vijf B&B kamers met ieder een eigen badkamer. Er is een gezellige huiskamer met volledig ingerichte keuken. In de hooiberg zijn twee appartementen. Je kunt De Nachtdijk ook als familiehuis huren of met een vriendengroep. Er is een super ruime speelzolder met tafeltennis, tafelvoetbal en een poolbiljart.


Op de ruime terrassen heb je een prachtig uitzicht op de landelijke omgeving. Ook buiten is het een speelparadijs met een trampoline en skelters.

Cothen, Utrecht, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 16 personen, 7 kamers

vanaf €70 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement, familiehuis, groepsaccommodatie, vergaderlocatie

De Nachtdijk

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Boerenhofstede De Overhorn

Weesp, Noord-Holland

1

1

1

De Beekloft

Haaksbergen, Twente

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page