Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een passief huis verbruikt tot vijf keer minder energie. In de zomer is er schaduw. In de winter verwarmt de zon maximaal. In het voor- en najaar is er dikwijls geen verwarming nodig. Vaak zijn het ook kleine(re) woningen. Verder heeft een passief huis een super goede isolatie zonder kieren en koudebruggen.

passief huis

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Margriet en Frans hebben duurzaamheid in de gehele B&B doorgevoerd. Zo is het dak geïsoleerd met vlasplaten. De wanden zijn (gedeeltelijk) afgewerkt met leem en beplakt met houtvezel of gerecycled textiel. Voor de ramen is triple glas gebruikt.


De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit en verwarming door de warmtewisselaar die is aangesloten op de vloerverwarming. Er is een laadpaal aanwezig. Op het platte dak is sedumvegetatie aangebracht. De toiletten worden gespoeld met regenwater en er is een ontkalker geïnstalleerd.


De bedden, matrassen en beddengoed zijn gemaakt van ecologische grondstoffen. In de B&B staan veel vintage en hergebruikte meubelen.


GFT gaat direct naar de varkens, kippen of composthoop op het erf. Uit de grote tuin komen veel ecologische producten. De rest van het grotendeels biologische ontbijt komt zoveel mogelijk uit de omgeving.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Nieuwe Warande

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Nieuwe Warande

Gezellig en comfortabel, tussen stad en natuur!

B&B De Nieuwe Warande ligt op steenworp afstand van Tilburg. Met slechts een kwartiertje fietsen sta je in het hart van Tilburg. Toch ben je helemaal op het platteland en in de natuur.


De Nieuwe Warande was ooit een schuur op het erf van Margriet en Frans. Zij hebben de schuur verbouwd met duurzame materialen, zoals leemstuc. Hierdoor is een heerlijk binnenklimaat ontstaan.

De B&B heeft drie ruime kamers: Brave Hendrik, Zoete Oranje en Vergeet-mij-niet. De Tuinkamer is een gemeenschappelijke ruimte met een complete keuken. Je kunt ook de hele B&B huren als een ruime vakantiewoning voor minimaal twee nachten.


De tuin is heel belangrijk voor Margriet en Frans. Behalve dat zij er veel groente en fruit uit halen, vinden ze het leuk wanneer gasten rondwandelen of er lekker in vertoeven op één van de terrassen. En natuurlijk serveren Margriet en Frans een (h)eerlijk ontbijt met zoveel mogelijk producten uit eigen tuin.

Tilburg, Noord-Brabant, Nederland

max ... personen

vanaf €55 per nacht (1p)

kamer verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

Vanuit de B&B ben je zo in Tilburg met bijvoorbeeld het Natuurmuseum, Museum de Pont en het Textielmuseum of de vele festivals en activiteiten die er georganiseerd worden.


Ook het Nationale Park Loonse en Drunense Duinen en de natuurgebieden de Brand en Huis ter Heide liggen in de buurt. Erg leuk voor een fietstochtje of mooie wandeling. Ook de Oisterwijkse bossen en vennen, de Kampina of de Regte Heide in de gemeente Goirle zijn de moeite waard.


Het pittoreske Oisterwijk heeft een prachtig centrum met veel terrassen. Genieten van lokaal gebrouwen trappistenbier? Dan is het Trappistenklooster Koningshoeve de plek om naartoe te gaan. Ook de Efteling en Safaripark Beekse Bergen liggen dicht bij de B&B.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?