Vanuit de B&B  ben je zo in Tilburg met bijvoorbeeld het Natuurmuseum, Museum de Pont en het Textielmuseum of de vele festivals en activiteiten die er georganiseerd worden.


Ook het Nationale Park Loonse en Drunense Duinen en de natuurgebieden de Brand en Huis ter Heide liggen in de buurt. Erg leuk voor een fietstochtje of mooie wandeling. Ook de Oisterwijkse bossen en vennen, de Kampina of de Regte Heide in de gemeente Goirle zijn de moeite waard.


Het pittoreske Oisterwijk heeft een prachtig centrum met veel terrassen. Genieten van lokaal gebrouwen trappistenbier? Dan is het Trappistenklooster Koningshoeve de plek om naartoe te gaan. Ook de Efteling en Safaripark Beekse Bergen liggen dicht bij de B&B.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Margriet en Frans hebben duurzaamheid in de gehele B&B doorgevoerd.  Zo is het dak geïsoleerd met vlasplaten. De wanden zijn (gedeeltelijk) afgewerkt met leem en beplakt met houtvezel of gerecycled textiel. Voor de ramen is triple glas gebruikt.


De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit en verwarming door de warmtewisselaar die is aangesloten op de vloerverwarming. Er is een laadpaal aanwezig. Op het platte dak is sedumvegetatie aangebracht.  De toiletten worden gespoeld met regenwater en er is een ontkalker geïnstalleerd.


De bedden, matrassen en beddengoed zijn gemaakt van ecologische grondstoffen. In de B&B staan veel vintage en hergebruikte meubelen.


GFT gaat direct naar de varkens, kippen of composthoop op het erf. Uit de grote tuin komen veel ecologische producten. De rest van het grotendeels biologische ontbijt komt zoveel mogelijk uit de omgeving.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Nieuwe Warande

Gezellig en comfortabel, tussen stad en natuur!

B&B De Nieuwe Warande ligt op steenworp afstand van Tilburg. Met slechts een kwartiertje fietsen sta je in het hart van Tilburg.  Toch ben je helemaal op het platteland en in de natuur.


De Nieuwe Warande was ooit een schuur op het erf van Margriet en Frans.  Zij hebben de schuur verbouwd met duurzame materialen, zoals leemstuc. Hierdoor is een heerlijk binnenklimaat ontstaan.

De B&B heeft drie ruime kamers:  Brave Hendrik, Zoete Oranje en Vergeet-mij-niet. De Tuinkamer is een gemeenschappelijke ruimte met een complete keuken. Je kunt ook de hele B&B huren als een ruime vakantiewoning voor minimaal twee nachten.


De tuin is heel belangrijk voor Margriet en Frans. Behalve dat zij er veel groente en fruit uit halen, vinden ze het leuk wanneer gasten rondwandelen of er lekker in vertoeven op één van de terrassen. En natuurlijk serveren Margriet en Frans een (h)eerlijk ontbijt met zoveel mogelijk producten uit eigen tuin.

Tilburg, Noord-Brabant, Nederland

max 8 personen, 3 kamers

vanaf €55 per nacht voor één persoon

kamer verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?