top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het voormalige technisch gebouwtje is in 2015 geheel verbouwd en zeer goed geïsoleerd. Hierdoor is de woning erg comfortabel en het energieverbruik in de winter laag. In de zomer is het heerlijk koel en is een airco overbodig. De zonnepanelen zijn ruim voldoende zodat er wordt teruggeleverd aan het net. De vloerverwarming en tapwater worden verwarmd met heatpipes en een zonneboiler. Het huis is bekleed met duurzaam hout en is duurzaam bewerkt voor een lange levensduur.


Voor afvalscheiding is er op het parkje een eigen "afvalplein". Lokale ondernemers worden actief betrokken. Een warme bakker bezorgt op bestelling de broodjes en de lokale supermarkt bezorgt de boodschappen. Tevens is vlakbij een bioboer waar je heerlijk vers ijs kunt kopen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Paradijsvogel

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Paradijsvogel

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Gaasterland is een prachtig natuurgebied, glooiend door de vroegere afgravingen. Het huis staat vlak aan het begin van een eeuwenoud beukenbos, het Rijsterbos. Een wandeling door dit bos brengt je aan één van de prachtige kliffen van het IJsselmeer. In de zomer kun je op de kleine strandjes heerlijk zwemmen, ook met de kleintjes. Er is een ruim aanbod voor de watersportliefhebber.


Fietsend door Gaasterland is het volop genieten. Fiets bijvoorbeeld naar drie van de elf Friese steden, het wonderschone Hindeloopen, Stavoren en het piepkleine Sloten. De restaurantjes zijn er authentiek en kleinschalig.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Rust, natuur en samen culinair genieten

De Paradijsvogel doet zijn naam eer aan: een klein paradijsje in een prachtige omgeving. Deze heerlijke vakantievilla ligt op een kleinschalig parkje vlak aan het Rijsterbos en IJsselmeer in het pittoreske dorp Rijs.


De vakantiewoning is gelijkvloers en heeft een ruime woonkamer en luxe keuken. De grote en luxe badkamer is voorzien van een ligbad. Verder is er een apart groot toilet en zijn er drie ruime slaapkamers. Rondom het huis zijn er twee zwevende terrassen waardoor je elk moment van de dag van de zon kan genieten. Ook is er een fijne tuin met privé parkeerplaats.


De Paradijsvogel was ooit een oud technisch gebouwtje van een jeugdzorginstelling. De huidige eigenaren hebben veel ervaring met het bouwen van energieneutrale tiny houses. Zij hebben dit gebouw omgetoverd tot een comfortabele en energieneutrale vakantiewoning.

Rijs, Gaasterland, Friese Meren, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €575 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

De Paradijsvogel

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Watervilla Zwarte Zwaan

Oostknollendam, Noord-Holland

1

1

1

Yn 't Dún

Vlieland, Waddeneilanden

1

1

1

SELECTIES

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page