Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een passief huis verbruikt tot vijf keer minder energie. In de zomer is er schaduw. In de winter verwarmt de zon maximaal. In het voor- en najaar is er dikwijls geen verwarming nodig. Vaak zijn het ook kleine(re) woningen. Verder heeft een passief huis een super goede isolatie zonder kieren en koudebruggen.

passief huis

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het voormalige technisch gebouwtje is in 2015 geheel verbouwd en zeer goed geïsoleerd. Hierdoor is de woning erg comfortabel en het energieverbruik in de winter laag. In de zomer is het heerlijk koel en is een airco overbodig. De zonnepanelen zijn ruim voldoende zodat er wordt teruggeleverd aan het net. De vloerverwarming en tapwater worden verwarmd met heatpipes en een zonneboiler.


Het huis is bekleed met duurzaam hout en is duurzaam bewerkt voor een lange levensduur.


Voor afvalscheiding is er op het parkje een eigen "afvalplein". Lokale ondernemers worden actief betrokken. Een warme bakker bezorgt op bestelling de broodjes en de lokale supermarkt bezorgt de boodschappen. Tevens is vlakbij een bioboer waar je heerlijk vers ijs kunt kopen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Paradijsvogel

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Paradijsvogel

Heerlijke uitvalsbasis voor rust, natuur en samen culinair genieten

De Paradijsvogel doet zijn naam eer aan: een klein paradijsje in een prachtige omgeving. Deze heerlijke vakantievilla ligt op een kleinschalig parkje vlak aan het Rijsterbos en IJsselmeer in het pittoreske dorp Rijs.


De vakantiewoning is gelijkvloers en heeft een ruime woonkamer en luxe keuken.

De grote en luxe badkamer is voorzien van een ligbad. Verder is er een apart groot toilet en zijn er drie ruime slaapkamers. Rondom het huis zijn er twee zwevende terrassen waardoor je elk moment van de dag van de zon kan genieten. Ook is er een fijne tuin met privé parkeerplaats.


De Paradijsvogel was ooit een oud technisch gebouwtje van een jeugdzorginstelling. De huidige eigenaren hebben veel ervaring met het bouwen van energieneutrale tiny houses. Zij hebben dit gebouw omgetoverd tot een comfortabele, ecologische en energieneutrale vakantiewoning.

Rijs, Gaasterland, Friese Meren, Fryslân, Nederland

max ... personen

vanaf €575 voor 2 nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

Gaasterland is een prachtig natuurgebied, glooiend door de vroegere afgravingen. Het huis staat vlak aan het begin van een eeuwenoud beukenbos, het Rijsterbos.


Een wandeling door dit bos brengt je aan één van de prachtige kliffen van het IJsselmeer. In de zomer kun je op de kleine strandjes heerlijk zwemmen, ook met de kleintjes. Er is een ruim aanbod voor de watersportliefhebber.


Fietsend door Gaasterland is het volop genieten. Fiets bijvoorbeeld naar drie van de elf Friese steden, het wonderschone Hindeloopen, Stavoren en het piepkleine Sloten. De restaurantjes zijn er authentiek en kleinschalig.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?