Gaasterland is een prachtig natuurgebied, glooiend door de vroegere afgravingen. Het huis staat vlak aan het begin van een eeuwenoud beukenbos, het Rijsterbos.


Een wandeling door dit bos brengt je aan één van de prachtige kliffen van het IJsselmeer. In de zomer kun je op de kleine strandjes heerlijk zwemmen, ook met de kleintjes. Er is een ruim aanbod voor de watersportliefhebber.


Fietsend door Gaasterland is het volop genieten. Fiets bijvoorbeeld naar drie van de elf Friese steden, het wonderschone Hindeloopen, Stavoren en het piepkleine Sloten. De restaurantjes zijn er authentiek en kleinschalig.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

passief huis

groen bouwen

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Het voormalige technisch gebouwtje is in 2015 geheel verbouwd en zeer goed geïsoleerd. Hierdoor is de woning erg comfortabel en het energieverbruik in de winter laag. In de zomer is het heerlijk koel en is een airco overbodig. De zonnepanelen zijn ruim voldoende zodat er wordt teruggeleverd aan het net. De vloerverwarming en tapwater worden verwarmd met heatpipes en een zonneboiler.


Het huis is bekleed met duurzaam hout en is duurzaam bewerkt voor een lange levensduur.


Voor afvalscheiding is er op het parkje een eigen "afvalplein". Lokale ondernemer worden actief betrokken. Een warme bakker bezorgt op bestelling de broodjes en de lokale supermarkt bezorgt de boodschappen. Tevens is vlakbij een bioboer waar je heerlijk vers ijs kunt kopen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Paradijsvogel

Heerlijke uitvalsbasis voor rust, natuur en samen culinair genieten

De Paradijsvogel doet zijn naam eer aan: een klein paradijsje in een prachtige omgeving. Deze heerlijke vakantievilla ligt op een kleinschalig parkje vlak aan het Rijsterbos en IJsselmeer in het pittoreske dorp Rijs.


De vakantiewoning is gelijkvloers en heeft een ruime woonkamer en luxe keuken.

De grote en luxe badkamer is voorzien van een ligbad. Verder is er een apart groot toilet en zijn er drie ruime slaapkamers. Rondom het huis zijn er twee zwevende terrassen waardoor je elk moment van de dag van de zon kan genieten. Ook is er een fijne tuin met prive parkeerplaats.


De Paradijsvogel was ooit een oud technisch gebouwtje van een jeugdzorginstelling. De huidige eigenaren hebben veel ervaring met het bouwen van energieneutrale tiny houses. Zij hebben dit gebouw omgetoverd tot een comfortabele, ecologische en energieneutrale vakantiewoning.

Rijs, Gaasterland, Friese Meren, Fryslân, Nederland

max 6 personen

vanaf €575 voor 2 nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?