top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Jetske en Douwe zijn er trots op dat De Trigreppel energieneutraal is. Ze hebben meegedaan aan een proefproject van de provinsje Fryslan om vijftig bestaande woningen energieneutraal te maken.

De Trigreppel wordt verwarmd met een zonnecollector die een groot buffervat verwarmen. De woning en het warme water worden hiermee vervolgens verwarmd. Als het heel koud is of als de zon niet schijnt dan wordt het buffervat met een pelletketel verwarmd. Voor de eigen elektriciteit zijn er zonnepanelen


De meeste meubels in de Trigreppel zijn hergebruikt. Ook wordt het afval gescheiden. Akkrum is direct per trein bereikbaar, vanaf het station is het tien minuten lopen naar De Trigreppel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Trigreppel

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Trigreppel

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het waterrijke dorp Akkrum ligt centraal in Fryslân, zowel de Friese meren als het National Park de Alde Feanen zijn niet ver. Akkrum heeft een knus centrum met veel winkeltjes en horeca op loopafstand. In een korte tijd ben je in Friese steden zoals Sneek, Grou, Franeker, Bolsward en Leeuwarden.


In de jachthaven kun je een zeilboot, sloep of kano huren voor een mooie boottocht naar de Terhernster- en Terkaplesterpoelen, het Sneekermeer of het Pikmeer bij Grou. Ook zijn er veel mooie fietsroutes in de omgeving. Hou je van vissen? Dan zul je hier veel mooie plekjes vinden.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een knus plekje midden in het Friese Akkrum

De Trigreppel ligt aan het water, in een mooi straatje midden in het Friese dorp Akkrum achter de kerk. De jachthaven ligt op 400 meter van De Trigreppel. In de zomermaanden wordt De Trigreppel als vakantiewoning verhuurd, de rest van het jaar is dit ook een knusse B&B voor maximaal 5 personen.


Beneden is een huiskamer en een keuken met ruime eettafel waar je ’s ochtends van een lekker ontbijt kunt genieten. Ook de badkamer met inloopdouche is beneden. Boven zijn er twee slaapkamers met eigen wastafel. De tweepersoonskamer aan de voorzijde heeft prachtig uitzicht op het water en de kerktoren. Aan de achterzijde is een ruime kamer voor twee of drie personen. Ook is er een tweede toilet boven. Zodra de zon schijnt kun je heerlijk in de achtertuin zitten. Je wordt gastvrij ontvangen door Jetske en Douwe, zij wonen naast de Trigreppel.

Akkrum, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen

vanaf €225 voor een weekend

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, bed & breakfast

De Trigreppel

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Koetshuis

Jelsum, Fryslân

1

1

1

Het Vinkenest

Nijverdal, Overijssel

1

1

1

SELECTIES

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page