top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De gehele ecolodge is aardgasvrij, voor verwarming en koeling wordt aardwarmte gebruikt. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit, ook voor de aanwezige autolaadpalen. De Ecolodge is groen gebouwd met duurzaam hout en hergebruik van oude materialen.


Voor het ontbijt worden zoveel mogelijk producten van lokale bedrijven gebruikt, zoals meel, melk, yogurt, boter, eieren, groenten, fruit en vlees.


Verder worden er ecologische schoonmaakmiddelen, eco-linnengoed en ecologische zeep en shampoo gebruikt.


De tuin wordt besproeid met kanaalwater en het gft wordt gecomposteerd. Ook wordt de biodiversiteit ondersteund door een eigen bijenvolk en voorzieningen voor ooievaars, uilen, kikkers en padden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Ecolodge La Granja

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Ecolodge La Granja

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Ecolodge La Granja ligt tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuur en langs het water.


Zo heb je al wandelend fraaie vergezichten in het beschermd natuurgebied de Kwintelooijen. Met een kwartiertje lopen van de Ecolodge ben je bij een vogeluitkijkpunt in natuurgebied de Hooilanden. Met een kano kun je peddelend over de Grift de rustgevende natuur van de Gelderse Vallei ontdekken.

 

Een cultuurhistorische fietstocht over de Grebbelinie is ook zeker de moeite waard, zoals het militair ereveld op de Grebbeberg. Maar ook actief mountainbiken is mogelijk.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

In de Nederlandse natuur geïnspireerd op de Chileense cultuur

Ecolodge La Granja is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en cultuur van Chili. La Granja betekent in het Spaans De Boerderij en verwijst naar de kleine boerderij waar Macarena en Johan wonen. Macarena komt oorspronkelijk uit Chili.


In de drie exclusieve kamers is kunst en cultuur uit de verschillende regio's van Chili te vinden. De kamer Chiloé is geïnspireerd door de schoonheid van een schitterend eiland in het zuiden van Chili. Deze kamer is ook geschikt voor gasten met mobiliteitsproblemen. Atacama, een prachtige stad in het noorden van Chili, is de inspiratie voor de tweede kamer. Deze kamer heeft twee eenpersoonsbedden en een bureau. Waan je op het prachtige Paaseiland. De kamer Isla de Pascua heeft een diep bad, midden in de kamer met een mooi uitzicht naar buiten.


De overtuiging van Macarena en Johan is dat je moet genieten, maar met zorg voor het milieu en onze planeet.

Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 6 personen, 3 kamers

vanaf €100 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Ecolodge La Granja

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Ecolodges ’t Lennepserf

Veessen, Veluwe

1

1

1

De Oude Zondagschool

Aalten, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page