Ecolodge La Granja ligt tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuur en langs het water.


Zo heb je al wandelend fraaie vergezichten in het beschermd natuurgebied de Kwintelooijen. Met een kwartiertje lopen van de Ecolodge ben je bij een vogeluitkijkpunt in natuurgebied de Hooilanden. Met een kano kun je peddelend over de Grift de rustgevende natuur van de Gelderse Vallei ontdekken.

 

Een cultuurhistorische fietstocht over de Grebbelinie is ook zeker de moeite waard, zoals het militair ereveld op de Grebbeberg. Maar ook actief mountainbiken is mogelijk.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De gehele ecolodge is aardgasvrij, voor verwarming en koeling wordt aardwarmte gebruikt. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit, ook voor de aanwezige autolaadpalen. De Ecolodge is groen gebouwd met duurzaam hout en hergebruik van oude materialen.


Voor het ontbijt worden zoveel mogelijk producten van lokale bedrijven gebruikt, zoals meel, melk, yogurt, boter, eieren, groenten, fruit en vlees.


Verder worden er ecologische schoonmaakmiddelen, eco-linnengoed en ecologische zeep en shampoo gebruikt.


De tuin wordt besproeid met kanaalwater en het gft wordt gecomposteerd. Ook wordt de biodiversiteit ondersteund door een eigen bijenvolk en voorzieningen voor ooievaars, uilen, kikkers en padden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Ecolodge La Granja

In de Nederlandse natuur geïnspireerd op de Chileense cultuur

Ecolodge La Granja is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en cultuur van Chili. La Granja betekent in het Spaans De Boerderij en verwijst naar de kleine boerderij waar Macarena en Johan wonen. Macarena komt oorspronkelijk uit Chili.


In de drie exclusieve kamers is kunst en cultuur uit de verschillende regio's van Chili te vinden. De kamer Chiloé is geïnspireerd door de schoonheid van een schitterend eiland in het zuiden van Chili. Deze kamer is ook geschikt voor gasten met mobiliteitsproblemen. Atacama, een prachtige stad in het noorden van Chili, is de inspiratie voor de tweede kamer. Deze kamer heeft twee eenpersoonsbedden en een bureau. Waan je op het prachtige Paaseiland. De kamer Isla de Pascua heeft een diep bad, midden in de kamer met een mooi uitzicht naar buiten.


De overtuiging van Macarena en Johan is dat je moet genieten, maar met zorg voor het milieu en onze planeet.

Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Nederland

max 2 personen, 3 kamers

vanaf €100 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?