top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Nationaal Fruitpark Ochten en het hotel zijn energieneutraal. Op het dak liggen meer dan zevenhonderd zonnepanelen. Het hotel wordt verwarmd met warmtepompen die gebruik maken van warmte in de bodem. Voor de ventilatie wordt er zoveel mogelijk warmte teruggewonnen. Het hotel is grotendeels circulair gebouwd.


Niet alleen in het hotel maar ook alle buitenverlichting op het vier hectare grote park is voorzien van led verlichting. Het Fruitpark wordt ecologisch beheerd. Het bed- en badlinnen wordt op milieuvriendelijke wijze gewassen. Het Fruitpark werkt samen met allerlei lokale partijen, zoals een lokaal bedrijf gespecialiseerd in erwt- en sojaproducten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

“Ik ben met het fruitpark opgegroeid", aldus Dominic Peters “We wilden een plek waar het een beetje als ‘thuiskomen’ voelt. Luxe en duurzaamheid gaan tegenwoordig goed samen.  Lees het hele verhaal  (leestijd 5 minuten).

INSPIRATIE BLOG

Fruitpark Hotel & Spa

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Fruitpark Hotel & Spa

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het Nationaal Fruitpark Ochten is een bijzondere en mooie plek in de Betuwe. Op het park zijn er ongeveer 250 verschillende rassen voor appels, peren, pruimen, kersen en druiven. Jaarlijks worden er nieuwe rassen aangeplant. Tijdens je verblijf mag je ook zelf fruit plukken! Je kunt heerlijk wandelen door het Fruitpark, helemaal leuk is het blotevoetenpad! Maar er is ook een uitkijktoren, kinderboerderij en een midgetgolfbaan.


Een leuke manier om de Betuwe te ontdekken is op de fiets. Je rijdt langs boomgaarden, boomkwekerijen, oude boerderijen en door historische dorpen. Op de rivierdijken heb je prachtig zicht over de Waal, Rijn en de Linge. Ook een bezoek aan Wageningen en de Grebbeberg zijn zeer de moeite waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Luxe plattelands hotel tussen de fruitbomen

Marieka en Floor zijn trots op de Betuwe en willen de fruitcultuur delen met een groot publiek. Sinds 2012 bestaat het Nationaal Fruitpark Ochten om Betuwse fruitrassen en boomvormen te behouden. Duizenden mensen komen jaarlijks kijken, proeven, leren, spelen en recreëren in dit mooie park met honderden fruitbomen.


Sinds kort staat in het park een duurzaam en luxe plattelandshotel met de huiselijkheid van een B&B. Het hotel heeft dertig luxe royale kamers, van tweepersoonskamers, familiekamers tot complete suites. De kamers hebben afwisselend een terras, dakterras of een Frans balkon.


Gasten kunnen gratis gebruik maken van de sauna, zwembad, fitness en turks stoombad. Buiten is er een heerlijke zonneweide. Voor een drankje en een hapje is er de gezellige lobby. In het restaurant worden de gerechten vers bereid met de lekkerste streekproducten. Ook is er een ruime keuze aan vegan en vega gerechten.

Ochten, Betuwe, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 30 kamers

vanaf €90 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel, vergaderlocatie

Fruitpark Hotel & Spa

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Woeste Wieven

Diepenheim, Twente

1

1

1

Hotel De Beerze

Middelbeers, Noord-Brabant

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page