Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Een passief huis verbruikt tot vijf keer minder energie. In de zomer is er schaduw. In de winter verwarmt de zon maximaal. In het voor- en najaar is er dikwijls geen verwarming nodig. Vaak zijn het ook kleine(re) woningen. Verder heeft een passief huis een super goede isolatie zonder kieren en koudebruggen.

passief huis

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Nationaal Fruitpark Ochten en het hotel zijn energieneutraal. Op het dak liggen meer dan zevenhonderd zonnepanelen. Het hotel wordt verwarmd met warmtepompen die gebruik maken van warmte in de bodem. Voor de ventilatie wordt er zoveel mogelijk warmte teruggewonnen. Het hotel is grotendeels circulair gebouwd.


Niet alleen in het hotel maar ook alle buitenverlichting op het vier hectare grote park is voorzien van led verlichting. Het Fruitpark wordt ecologisch beheerd. Het bed- en badlinnen wordt op milieuvriendelijke wijze gewassen. Het Fruitpark werkt samen met allerlei lokale partijen, zoals een lokaal bedrijf gespecialiseerd in erwt- en sojaproducten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Fruitpark Hotel & Spa

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Fruitpark Hotel & Spa

Luxe plattelands hotel tussen de fruitbomen

Marieka en Floor zijn trots op de Betuwe en willen de fruitcultuur delen met een groot publiek. Sinds 2012 bestaat het Nationaal Fruitpark Ochten om Betuwse fruitrassen en boomvormen te behouden. Duizenden mensen komen jaarlijks kijken, proeven, leren, spelen en recreëren in dit mooie park met honderden fruitbomen.


Sinds kort staat in het park een duurzaam en luxe plattelandshotel met de huiselijkheid van een B&B. Het hotel heeft dertig luxe royale kamers, van tweepersoonskamers, familiekamers tot complete suites. De kamers hebben afwisselend een terras, dakterras of een Frans balkon.


Gasten kunnen gratis gebruik maken van de sauna, zwembad, fitness en turks stoombad. Buiten is er een heerlijke zonneweide. Voor een drankje en een hapje is er de gezellige lobby. In het restaurant worden de gerechten vers bereid met de lekkerste streekproducten. Ook is er een ruime keuze aan vegan en vega gerechten.

Ochten, Betuwe, Gelderland, Nederland

max ... personen

vanaf €90 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel, vergaderlocatie

LOCATIE

VIDEO

Het Nationaal Fruitpark Ochten is een bijzondere en mooie plek in de Betuwe. Op het park zijn er ongeveer 250 verschillende rassen voor appels, peren, pruimen, kersen en druiven. Jaarlijks worden er nieuwe rassen aangeplant. Tijdens je verblijf mag je ook zelf fruit plukken! Je kunt heerlijk wandelen door het Fruitpark, helemaal leuk is het blotevoetenpad! Maar er is ook een uitkijktoren, kinderboerderij en een midgetgolfbaan.


Een leuke manier om de Betuwe te ontdekken is op de fiets. Je rijdt langs boomgaarden, boomkwekerijen, oude boerderijen en door historische dorpen. Op de rivierdijken heb je prachtig zicht over de Waal, Rijn en de Linge. Ook een bezoek aan Wageningen en de Grebbeberg zijn zeer de moeite waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?