top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Kreeksuite is circulair gebouwd en is met natuurlijke isolatie zeer goed geïsoleerd. De grote glasgevel brengt de warmte van de zon binnen. Doordat er triple glas gebruikt is, blijft de warmte ook in het koudere seizoen goed binnen.


Op een werkloods liggen nu 160 zonnepanelen en binnenkort komen er nog zeker dat aantal bij. De eigen elektriciteit wordt overdag in de Kreeksuite gebruikt om een thermische batterij te verwarmen. Deze batterij verwarmt het kraanwater ook als de zon niet schijnt. De Kreeksuite wordt elektrisch verwarmd.


Er  wordt met milieuvriendelijke middelen schoongemaakt en het afval wordt gescheiden. Het restaurant gebruikt lokaal ingekochte producten. De zitzakken in de Kreeksuite zijn gevuld met gerecycled piepschuim en gebruikte pallets worden gebruikt als als lattenbodem onder de bedden boven.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Kreeksuite

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Kreeksuite

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Op de Paardekreek is er een buitenzwembad en waterspeeltuin voor kinderen aanwezig. Ook kun je op het park je boodschappen doen bij de kleine supermarkt en is er een restaurant aan het water. De Paardekreek ligt aan de monding van een haven. Aan het einde van de Landbouwhaven ligt het dorpje Kortgene. Ook hier zijn leuke restaurants en goede winkels. Het Veerse Meer is een ideale plek voor watersporten. Maar ook kun je heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving. Binnen een half uurtje rijden ben je in de historische Zeeuwse steden Middelburg, Zierikzee, Veere en Goes.Zeker een bezoek waard!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Op een mooi plekje aan het Veerse Meer

Overnachten op een uniek plekje direct aan het Veerse Meer? De Kreeksuite ligt helemaal aan de rand van camping en villapark de Paardekreek. De Kreeksuite is anders; een tiny house, circulair gebouwd en zonder gasaansluiting.


In de Kreeksuite ervaar je luxe, maar toch ook eenvoud door overnachten op minder vierkante meters. De grote glazen gevel geeft een prachtig zicht op het Veerse Meer. Op de grote houten vlonder zit je meteen aan het water. Een heerlijke plek voor het lezen van een goed boek!


Beneden heb je een slim ingedeelde woonruimte met keuken, zithoek en slaapplek die je kunt afscheiden met een gordijn. Ook de badkamer is beneden. Via de ladder naar boven kom je op de slaapplek boven onder de nok. Op het loungenet heb je vol zicht op het Veerse Meer.


De Provincie Zeeland wil graag meer duurzame circulair gebouwde vakantiewoningen. De Kreeksuite is met subsidie van de Provincie Zeeland gebouwd.

Kortgene, Noord-Beveland, Zeeland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €285 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house

Kreeksuite

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Zeeuwse Dijksuites

Kortgene, Zeeland

1

1

1

Het Eilandhuis

Schouwen-Duiveland, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page