top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De grond voor de dijk bleef over toen op het het park een kreek gegraven is. De dijksuites zijn dubbel circulair gebouwd. De meeste materialen zijn hergebruikt, zoals beton, isolatieplaten en gerecycled hout. Maar de dijksuites kunnen ook weer eenvoudig afgebroken en uitgegraven worden en elders opnieuw worden opgebouwd. 


De dijksuites worden elektrisch verwarmd. Op ieder dak liggen 26 zonnepanelen, de eigen elektriciteit wordt overdag gebruikt om een thermische batterij te verwarmen. Deze batterij verwarmt het kraanwater ook als de zon niet schijnt. 


Een deel van de meubels is gemaakt van hergebruikte materialen. Zo zijn eettafels gemaakt van een oude gymzaalvloer uit een sporthal in Vlissingen. Je ziet de belijning er nog op staan. De dijksuites worden met milieuvriendelijke middelen schoongemaakt en het afval wordt gescheiden. Het restaurant op het park gebruikt lokaal ingekochte producten. Op het park zijn laadpalen beschikbaar voor je elektrische auto.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Zeeuwse Dijksuites

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Zeeuwse Dijksuites

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Op de Paardekreek is er een buitenzwembad en waterspeeltuin voor kinderen aanwezig. Ook kun je op het park je boodschappen doen bij de kleine supermarkt en is er een restaurant aan het water. De Paardekreek ligt aan de monding van een haven. Aan het einde van de Landbouwhaven ligt het dorpje Kortgene. Ook hier zijn leuke restaurants en goede winkels. Het Veerse Meer is een ideale plek voor watersporten. Maar ook kun je heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving. Binnen een half uurtje rijden ben je in de historische Zeeuwse steden Middelburg, Zierikzee, Veere en Goes. Zeker een bezoek waard!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vlakbij het Veerse Meer overnachten in een Zeeuwse dijk?

Waar denk je aan bij Zeeland? Aan water en dijken natuurlijk! Vlakbij het Veerse Meer kun je nu overnachten in een Zeeuwse dijk. De Zeeuwse Dijksuites liggen helemaal aan de rand van camping en villapark de Paardekreek.


De Zeeuwse Dijksuites zijn verrassend licht met aan beide zijde van de dijk een grote schuifpui met een ruim terras. Op de terrassen is het heerlijk loungen. Aan de achterzijde kijk je op bos uit. In het midden is de living met zithoek, eettafel en keuken. Zowel aan de linker- als de rechterkant is er een slaapkamer voor twee personen met een ensuite badkamer. Kom je met de auto, dan kun je deze onderaan de dijk parkeren. Gelukkig staat er een van waterplanten gemaakte bagagewagen voor je klaar.

Kortgene, Noord-Beveland, Zeeland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 8 woningen

vanaf €548 voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, ecolodge, vakantiewoning

Zeeuwse Dijksuites

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

In de Heuvelrug

Hellendoorn, Overijssel

1

1

1

Kreeksuite

Kortgene, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page