top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De grote woning wordt verwarmd met een lucht warmtepomp. Ook het water wordt door de warmtepomp verwarmd. Verder is er balansventilatie met warmteterugwinning. De woning is goed geïsoleerd met 18 cm dik isolatiemateriaal. In de ontspanningsruimte staat nog een extra pelletkachel.


Het water komt uit een eigen boorput. Ook wordt het afvalwater gereinigd en opgeslagen in een eigen natuurlijk waterspaarbekken. De kranen zijn waterbesparend.


De lokale bakkerij Hoornaert bezorgt ontbijt aan huis. Restaurant Huys 54 kan ook dagverse maaltijden bezorgen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

René

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

René

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De vakantiewoning ligt naast de Huwynsbossen. Dit is een 40 hectare groot bos met tal van sport – en recreatiemogelijkheden. De streek Houtland is een erkend Regionaal Landschap met veel fiets-en wandelroutes.


Niet ver van de woning is er een zuivelhoeve met een ruim aanbod aan artisanaal ijs en een kinderboerderij. Maar ook kun je whisky proeven, paintballen, bowlen, huifkartochten maken of één van de talloze restaurants en cafés bezoeken.


Binnen een half uurtje rijden ben je in steden als Torhout, Roeselare, Kortrijk, Diksmuide en Veurne. Als je een klein stukje verder rijdt ben je ook in Brugge, Ieper en bij de Belgische kust.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Groene luxe, vervoering en rust in huis en bos

René is een verhaal door de generaties heen. Een authentieke plek in het hart van het West-Vlaamse landschap. Gekoesterd, verzorgd en duurzaam verbouwd door grootvader, vader en zoon. Een plek waar ruimte en rust het ritme bepalen, gevolgd door talloze mogelijkheden, nabij of iets verder.


René is een grote vakantievilla van 300 m², met zes slaapkamers voor twaalf personen. René is een heerlijke verwenplek om te genieten met vrienden, familie of collega’s.


De woning staat op een groot en volledig afgesloten privédomein. Het is heerlijk genieten op de verschillende zonnige terrassen. Aanpalend is er een grote vijver en een bos van een hectare. Een binnen- en buitenbar met overdekte barbecue geven een ultiem vakantiegevoel. Op het terras is er een jacuzzi waar je het hele jaar door van kunt genieten. Ook zijn er twee grote graspleinen waar verscheidene activiteiten kunnen plaatsvinden.

Lichtervelde, Houtland, West-Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 12 personen

vanaf €900 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis, vergaderlocatie

René

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Zilveren Maan

Neeroeteren, Limburg

1

1

1

Yn 't Dún

Vlieland, Waddeneilanden

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page