Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De grote woning wordt verwarmd met een lucht warmtepomp. Ook het water wordt door de warmtepomp verwarmd. Verder is er balansventilatie met warmteterugwinning. De woning is goed geïsoleerd met 18 cm dik isolatiemateriaal. In de ontspanningsruimte staat nog een extra pelletkachel.


Het water komt uit een eigen boorput. Ook wordt het afvalwater gereinigd en opgeslagen in een eigen natuurlijk waterspaarbekken. De kranen zijn waterbesparend.


De lokale bakkerij Hoornaert bezorgt ontbijt aan huis. Restaurant Huys 54 kan ook dagverse maaltijden bezorgen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

René

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

René

Groene luxe, vervoering en rust in huis en bos

René is een verhaal door de generaties heen. Een authentieke plek in het hart van het West-Vlaamse landschap. Gekoesterd, verzorgd en duurzaam verbouwd door grootvader, vader en zoon. Een plek waar ruimte en rust het ritme bepalen, gevolgd door talloze mogelijkheden, nabij of iets verder.


René is een grote vakantievilla van 300 m², met zes slaapkamers voor twaalf personen. René is een heerlijke verwenplek om te genieten met vrienden, familie of collega’s.


De woning staat op een groot en volledig afgesloten privédomein. Het is heerlijk genieten op de verschillende zonnige terrassen. Aanpalend is er een grote vijver en een bos van een hectare. Een binnen- en buitenbar met overdekte barbecue geven een ultiem vakantiegevoel. Op het terras is er een jacuzzi waar je het hele jaar door van kunt genieten. Ook zijn er twee grote graspleinen waar verscheidene activiteiten kunnen plaatsvinden.

Lichtervelde, Houtland, West-Vlaanderen, België

max ... personen

vanaf €900 voor 2 nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

De vakantiewoning ligt naast de Huwynsbossen. Dit is een 40 hectare groot bos met tal van sport – en recreatiemogelijkheden. De streek Houtland is een erkend Regionaal Landschap met veel fiets-en wandelroutes.


Niet ver van de woning is er een zuivelhoeve met een ruim aanbod aan artisanaal ijs en een kinderboerderij. Maar ook kun je whisky proeven, paintballen, bowlen, huifkartochten maken of één van de talloze restaurants en cafés bezoeken.


Binnen een half uurtje rijden ben je in steden als Torhout, Roeselare, Kortrijk, Diksmuide en Veurne. Als je een klein stukje verder rijdt ben je ook in Brugge, Ieper en bij de Belgische kust.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?