top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De monumentale woning is duurzaam gerestaureerd met toepassing van ecologische materialen zoals vlasisolatie. Elektriciteit wordt opgewekt door de aanwezige zonnepanelen. De woning wordt verwarmd middels een pelletkachel.


De woning is goed bereikbaar met OV en is rolstoeltoegankelijk.


Een deel van de huur is voor Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. Zij gebruiken de huuropbrengsten voor activiteiten op het gebied van natuurbehoud en educatie. En ze realiseren er mooie projecten mee zoals een rolstoelpad of een kabouterbos.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Schaffelaarse Boshuis

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Schaffelaarse Boshuis

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Flora en fauna liefhebbers komen volop aan hun trekken. Veel vogels voelen zich thuis op Landgoed Schaffelaar. Er komen dan ook wel 50 soorten broedvogels voor. Spechten, zoals de groene specht, komen hier graag. Maar vogels zijn niet de enigen; hier is ook het leefgebied van reeën. Deze zullen zich vooral aan de randen van de dag laten zien.


Op de heide komen bijzondere dieren voor zoals een levendbarende hagedis en een zeldzame ringslang. Op dezelfde heide komen zonnedauw en veenpluis voor. In de holtes van bomen op het landgoed huizen meerdere soorten vleermuizen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Geniet van de uitbundige natuur op Landgoed Schaffelaar!

Wel eens overnacht in een rijksmonument? Midden op Landgoed Schaffelaar staat het Schaffelaarse Boshuis, een rijksmonument uit 1869. Het landgoed bestaat uit historische gebouwen en een flinke portie natuur zoals een bos, een lanenster en een orangerietuin.


De recentelijk gerestaureerde vakantiewoning is ook toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. Op de voormalige deel bevinden zich de woonkamer met houtkachel en een open keuken. In het voorhuis is een televisiekamer, een toilet, slaapkamer en badkamer met douche. Boven zijn er nog drie slaapkamers en een tweede badkamer met toilet. Aan de achterzijde van de woning is een terras waar je heerlijk kunt zitten. Er is een schuur aanwezig waar je veilig fietsen kunt stallen.


Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL verhuren samen deze en andere uniek gelegen vakantiewoningen onder de naam Buitenleven Vakanties.

Barneveld, Landgoed Schaffelaar, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 8 personen

vanaf € 667 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis

Schaffelaarse Boshuis

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Huis Landweer

Roderesch, Drenthe

1

1

1

De Oude Zondagschool

Aalten, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page