Flora en fauna liefhebbers komen volop aan hun trekken. Veel vogels voelen zich thuis op Landgoed Schaffelaar. Er komen dan ook wel 50 soorten broedvogels voor. Spechten, zoals de groene specht, komen hier graag. Maar vogels zijn niet de enigen; hier is ook het leefgebied van reeën. Deze zullen zich vooral aan de randen van de dag laten zien.


Op de heide komen bijzondere dieren voor zoals een levendbarende hagedis en een zeldzame ringslang. Op dezelfde heide komen zonnedauw en veenpluis voor. In de holtes van bomen op het landgoed huizen meerdere soorten vleermuizen.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

eigen lokale stroom

warmte terugwin

groen bouwen

duurzame mobiliteit

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

De monumentale woning is duurzaam gerestaureerd met toepassing van ecologische materialen zoals vlasisolatie. Elektriciteit wordt opgewekt door de aanwezige zonnepanelen. De woning wordt verwarmd middels een pelletkachel.


De woning is goed bereikbaar met OV en is rolstoeltoegankelijk.


Een deel van de huur is voor Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. Zij gebruiken de huuropbrengsten voor activiteiten op het gebied van natuurbehoud en educatie. En ze realiseren er mooie projecten mee zoals een rolstoelpad of een kabouterbos.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Schaffelaarse Boshuis

Geniet van de uitbundige natuur op Landgoed Schaffelaar!

Wel eens overnacht in een rijksmonument? Midden op Landgoed Schaffelaar staat het Schaffelaarse Boshuis, een rijksmonument uit 1869. Het landgoed bestaat uit historische gebouwen en een flinke portie natuur zoals een bos, een lanenster en een orangerietuin.


De recentelijk gerestaureerde vakantiewoning is ook toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. Op de voormalige deel bevinden zich de woonkamer met houtkachel en een open keuken. In het voorhuis  is een televisiekamer, een toilet, slaapkamer en badkamer met douche. Boven zijn er nog drie slaapkamers en een tweede badkamer met toilet. Aan de achterzijde van de woning is een terras waar je heerlijk kunt zitten. Er is een schuur aanwezig waar je veilig fietsen kunt stallen.


Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL verhuren samen deze en andere uniek gelegen vakantiewoningen onder de naam Buitenleven Vakanties.

Barneveld, Landgoed Schaffelaar, Gelderland, Nederland

max 8 personen

vanaf € 667 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?