top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het huis is op een duurzaam en ecologisch gerestaureerd. Zo wordt de woning verwarmd met een warmtepomp en zonnepanelen zorgen voor de opwekking van elektriciteit. De woning is redelijk goed bereikbaar met OV.


Een deel van de huur is voor Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. Zij gebruiken de huuropbrengsten voor activiteiten op het gebied van natuurbehoud en educatie. En ze realiseren er mooie projecten mee zoals een rolstoelpad of een kabouterbos.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Huis Landweer

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Huis Landweer

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het gebied is van oorsprong een uit stuifduinen bestaand heideterrein dat, deels als gevolg van aanplant maar deels ook spontaan, tot een mooi bos ontwikkeld is. De plek zelf wordt op de topografische kaart aangeduid als Noorderduinen.


Naast vele vogelsoorten kun je ook eekhoorns en reeën tegen komen. En ga tijdens een wandeling op zoek naar een dassenburcht, want ze zijn er. Vooral tijdens de avondschemer heb je kans een dassenfamilie te spotten. Direct naast het bos ligt een hunebed, zeker een bezoekje waard!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Oud buitenverblijf in een privé bos met een spectaculaire uitbouw

Vlakbij het Drentse dorpje Roderesch de prachtige huis met eigen privé bos. De Groningse familie Landweer liet dit unieke buitenverblijf in 1924 bouwen. Huis Landweer is dé plek om het Drentse landschap te ontdekken.


De woning is recentelijk duurzaam gerenoveerd en vergroot met een spectaculaire uitbouw. De deuren, wanden, sloten en balken zijn origineel. Om het karakter te bewaren is aan de bestaande gevel een glazen compartiment tot de nok aangebouwd. Hier is nu de ruime woonkeuken. De oude buitengevel is een binnengevel geworden. In de keuken staat een sfeervolle eettafel. Hier kun je uitgebreid tafelen met een waanzinnig uitzicht op het bos.


Op de begane grond bevinden zich tevens de woonkamer, een slaapkamer, toilet en badkamer. Boven zijn er nog twee slaapkamers.


Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL verhuren samen deze en andere uniek gelegen vakantiewoningen onder de naam Buitenleven Vakanties.

Roderesch, Noorderduinen, Drenthe, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen

vanaf € 516 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Huis Landweer

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Schaffelaarse Boshuis

Barneveld, Gelderland

1

1

1

De Oude Zondagschool

Aalten, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page