Het gebied is van oorsprong een uit stuifduinen bestaand heideterrein dat, deels als gevolg van aanplant maar deels ook spontaan, tot een mooi bos ontwikkeld is. De plek zelf wordt op de topografische kaart aangeduid als Noorderduinen.


Naast vele vogelsoorten kun je ook eekhoorns en reeën tegen komen. En ga tijdens een wandeling op zoek naar een dassenburcht, want ze zijn er. Vooral tijdens de avondschemer heb je kans een dassenfamilie te spotten. Direct naast het bos ligt een hunebed, zeker een bezoekje waard!

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

groen bouwen

duurzame mobiliteit

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

Het huis is op een duurzaam en ecologisch gerestaureerd. Zo wordt de woning verwarmd met een warmtepomp en zonnepanelen zorgen voor de opwekking van elektriciteit. De woning is redelijk goed bereikbaar met OV.


Een deel van de huur is voor Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. Zij gebruiken de huuropbrengsten voor activiteiten op het gebied van natuurbehoud en educatie. En ze realiseren er mooie projecten mee zoals een rolstoelpad of een kabouterbos.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Huis Landweer

Oud buitenverblijf in een privé bos met een spectaculaire uitbouw

Vlakbij het Drentse dorpje Roderesch de prachtige huis met eigen privé bos. De Groningse familie Landweer liet dit unieke buitenverblijf in 1924 bouwen. Huis Landweer is dé plek om het Drentse landschap te ontdekken.


De woning is recentelijk duurzaam gerenoveerd en vergroot met een spectaculaire uitbouw. De deuren, wanden, sloten en balken zijn origineel. Om het karakter te bewaren is aan de bestaande gevel een glazen compartiment tot de nok aangebouwd. Hier is nu de ruime woonkeuken. De oude buitengevel is een binnengevel geworden. In de keuken staat een sfeervolle eettafel. Hier kun je uitgebreid tafelen met een waanzinnig uitzicht op het bos.


Op de begane grond bevinden zich tevens de woonkamer, een slaapkamer, toilet en badkamer. Boven zijn er nog twee slaapkamers.


Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL verhuren samen deze en andere uniek gelegen vakantiewoningen onder de naam Buitenleven Vakanties.

Roderesch, Noorderduinen, Drenthe, Nederland

max 5 personen

vanaf € 516 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?