top of page
stuur een bericht voor informatie
​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Voor het bouwen van het Tiny Eco House zijn zoveel mogelijk ecologische bouwmaterialen gebruikt. De gehele houten buitenkant is gemaakt van hout dat in de oven is gedroogd waardoor het niet geïmpregneerd hoeft te worden voor een lange levensduur. Het Tiny Eco House is goed geïsoleerd met schapenwol. De eigen elektriciteit komt van zeventig zonnepanelen op het erf. De douche en kranen zijn waterbesparend.


De wanden zijn afgewerkt met ecologische leemverf. Het interieur en meubels zijn hergebruikt of circulair gebouwd. Voor het ontbijt worden zoveel mogelijk lokale en biologische producten gebruikt. Ook worden er zoveel mogelijk herbruikbare verpakkingen gebruikt om afval te verminderen. Voor de schoonmaak worden ecologische producten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Tiny Eco House

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Tiny Eco House

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanaf je groene oase ben je slechts in 15 minuten in Utrecht centrum. Maar ook buiten de stad is er veel te ontdekken in het prachtige gebied van de Kromme Rijn en de Lek. Natuurgebied Amelisweerd aan de Kromme Rijn is maar 10 minuten op de fiets. In natuurpark de Utrechtse Heuvelrug en de heidevelden bij Zeist kun je eindeloos wandelen. Ook is er een leuke fietsroute langs de Hollandse Waterlinie.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een eigenzinnig zelfgebouwd tiny house

Dit leuke tiny house staat in een hele grote weelderige tuin in het buitengebied van Utrecht. In de tuin staan veel bijzondere planten en veel dieren. Ook een lekker ontbijt kan verzorgd worden.


Er zit veel passie in dit zelf ontworpen en gebouwde tiny house, met veel slimme keuzes.  Zo is lang nagedacht of er een uitschuifbed moest komen om ruimte te besparen. Het is een echte slaapkamer in een alkoof onder de nok geworden. Je komt hier met een comfortabel trappetje. Zoals veel tiny houses, staat ook deze op wielen en is lichtgewicht gebouwd zodat deze over de weg vervoerd kan worden. Ook de keuken en badkamer zijn klein maar compleet.


Ook het eigenzinnige interieur is met veel liefde gebouwd. Zoals handgemaakte tegeltjes in douche en de zelfgemaakte roodkoperen handdoekradiator. Maar ook zelfbouw ‘Rietveld’ stoel! Of de flessendoppen op de muur met een ontwerp dat is geïnspireerd op Aboriginal kunst .

Houten, Utrecht, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 3 personen

vanaf €315 voor drie nachten

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house

Tiny Eco House

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Roek Tiny Houses

Otterlo, Veluwe

1

1

1

Woodhouse Limburg

Sippenaeken, Wallonië

1

1

1

Het Eilandhuis

Schouwen-Duiveland, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page