top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Michael en Danielle gekozen voor de allerhoogste isolatiewaarde voor dak, ramen en binnenmuren. De isolatie is aan de gehele binnenkant opgespoten zodat er geen kieren en koudebruggen zijn.


Villa Verde is aardgasloos, voor warm water zijn er warmtepompboilers. De woningen worden verwarmd en gekoeld met een airco, of te wel een lucht-lucht warmtepomp. In alle ruimtes is er ventilatie met warmteterugwin. Aan eigen zonne-energie wordt nu aan gewerkt. Ook is er een laadpaal voor je elektrische auto.


De bedden van ecologisch katoen zijn speciaal gemaakt en gemarkeerd met het logo van Villa Verde. Michael werkt bij een wijnhandelaar en heeft mooie biologische en lokale wijnen op voorraad staan. Ook appel - perenstroop, jam, appelsap, en honing uit de buurt is aanwezig. Voor het espressoapparaat zijn er biologische koffiebonen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Villa Verde

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Villa Verde

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De regio biedt volop mogelijkheden om te genieten van rust en natuur. Een prachtig gebied om te wandelen, fietsen en te mountainbiken. Vlakke wandel- en fietsroutes zijn in de buurt te vinden. Of kies je liever voor een heuvelachtig bospad met hoogteverschillen van rond de 80 meter? Ook de mergellandroute gaat door de heuvels en start je eenvoudig vanaf Villa Verde.


Ook steile klimmetjes voor de fiets liggen om de hoek. Er zijn legio mogelijkheden voor wandelen en fietsen.


Verder zijn er een golfbaan, manege en openluchtzwembad dichtbij. In Meerssen kun je gezellig winkelen en eten. Maastricht is op 20 minuten fietsafstand.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Stijlvolle vakantiewoningen in een boomgaard met allure

Wat eerst een oude boerenschuur was, is nu Villa Verde, dat bestaat uit twee stijlvolle vakantiewoningen voor 4 en 6 personen. Michael en Danielle hebben de woningen zo ingericht dat ze er zelf graag willen wonen. Comfortabel, stijlvol, duurzaam en een rust uitstralen. Michael en Danielle houden van koken dus de keukens zijn top. Espresso apparaat, goede wifi, fantastische bedden en contact met de groene omgeving om je heen.


Villa Verde ligt in Bunde aan de rand van Maastricht, Meerssen en Valkenburg. Je kunt hier genieten van de rust, natuur en het prachtige Bunderbos. Of je zoekt de drukte en gezelligheid op van de stad. Het treinstation is op twee minuten lopen.


Villa Verde staat in een grote boomgaard bij het voormalige ouderlijk huis van Danielle. Ook vroeger stonden hier al appel- en perenbomen, nu zijn dertig hoogstam fruitbomen nieuw aangeplant. Villa Verde is een waar pareltje geworden dat Michael en Danielle graag met jou willen delen.

Bunde, Maastricht, Limburg, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 10 personen, 2 woningen

vanaf €370 voor een lang weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis, groepsaccommodatie

Villa Verde

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Hei 15

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

De Oude Zondagschool

Aalten, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page