Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Een passief huis verbruikt tot vijf keer minder energie. In de zomer is er schaduw. In de winter verwarmt de zon maximaal. In het voor- en najaar is er dikwijls geen verwarming nodig. Vaak zijn het ook kleine(re) woningen. Verder heeft een passief huis een super goede isolatie zonder kieren en koudebruggen.

passief huis

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Michael en Danielle gekozen voor de allerhoogste isolatiewaarde voor dak, ramen en binnenmuren. De isolatie is aan de gehele binnenkant opgespoten zodat er geen kieren en koudebruggen zijn.


Villa Verde is aardgasloos, voor warm water zijn er warmtepompboilers. De woningen worden verwarmd en gekoeld met een airco, of te wel een lucht-lucht warmtepomp. In alle ruimtes is er ventilatie met warmteterugwin. Aan eigen zonne-energie wordt nu aan gewerkt.


De bedden van ecologisch katoen zijn speciaal gemaakt en gemarkeerd met het logo van Villa Verde. Michael werkt bij een wijnhandelaar en heeft mooie biologische en lokale wijnen op voorraad staan. Ook appel - perenstroop, jam, appelsap, en honing uit de buurt is aanwezig. Voor het espressoapparaat zijn er biologische koffiebonen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Villa Verde

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Villa Verde

Stijlvolle vakantiewoningen in een boomgaard met allure

Wat eerst een oude boerenschuur was, is nu Villa Verde, dat bestaat uit twee stijlvolle vakantiewoningen voor 4 en 6 personen. Michael en Danielle hebben de woningen zo ingericht dat ze er zelf graag willen wonen. Comfortabel, stijlvol, duurzaam en een rust uitstralen. Michael en Danielle houden van koken dus de keukens zijn top. Espresso apparaat, goede wifi, fantastische bedden en contact met de groene omgeving om je heen.


Villa Verde ligt in Bunde aan de rand van Maastricht, Meerssen en Valkenburg. Je kunt hier genieten van de rust, natuur en het prachtige Bunderbos. Of je zoekt de drukte en gezelligheid op van de stad. Het treinstation is op twee minuten lopen.


Villa Verde staat in een grote boomgaard bij het voormalige ouderlijk huis van Danielle. Ook vroeger stonden hier al appel- en perenbomen, nu zijn dertig hoogstam fruitbomen nieuw aangeplant. Villa Verde is een waar pareltje geworden dat Michael en Danielle graag met jou willen delen.

Bunde, Maastricht, Limburg, Nederland

max ... personen

vanaf €370 voor een lang weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, groepsaccommodatie

LOCATIE

VIDEO

De regio biedt volop mogelijkheden om te genieten van rust en natuur. Een prachtig gebied om te wandelen, fietsen en te mountainbiken. Vlakke wandel- en fietsroutes zijn in de buurt te vinden. Of kies je liever voor een heuvelachtig bospad met hoogteverschillen van rond de 80 meter? Ook de mergellandroute gaat door de heuvels en start je eenvoudig vanaf Villa Verde.


Ook steile klimmetjes voor de fiets liggen om de hoek. Er zijn legio mogelijkheden voor wandelen en fietsen.


Verder zijn er een golfbaan, manege en openluchtzwembad dichtbij. In Meerssen kun je gezellig winkelen en eten. Maastricht is op 20 minuten fietsafstand.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?