top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning wordt verwarmd met een warmtepomp. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen, in combinatie met groene stroom.


Zelf lekker koken? In het seizoen kun je verse kruiden plukken in de moestuin. Het afval wordt gescheiden op GFT, papier, plastic, glas, luiers en restafval.


In de wijn- en brocantewinkel kunnen mooie Achterhoekse wijnen gekocht worden. Wellicht doe je hier ook een leuke brocante of vintage vondst! Sylvia vertelt je graag waar in de buurt meer lokale producten te vinden zijn.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Wijngaard Schepershof

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Wijngaard Schepershof

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Wijngaard Schepershof ligt in het Achterhoekse coulissenlandschap. De prachtige siertuin is meer dan dertig jaar geleden aangelegd en elk jaar worden er nieuwe planten toegevoegd.


Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie en natuur over prachtige fietspaden. Ook kun je hier goed mountainbiken en wielrennen. Een leuke fietstocht is langs verschillende Achterhoekse wijngaarden, waarbij je onderweg een wijntje kunt proeven en natuurlijk kopen.


Dichtbij is het vestingstadje Groenlo, waar veel oude monumenten te zien zijn. Zoals de Oude Calixtuskerk uit 1275, gebouwd door de bisschop van Münster. Ook zijn er in Groenlo leuke festivals, zoals Slag om Grolle en Jazz Vesteval.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Wellness, vintage, brocante en wijn!

Vlak bij het de vestingstadje Groenlo ligt Wijngaard Schepershof tussen de groene weilanden, houtsingels en bossen. Op de wijngaard ligt dit heerlijke vintage vakantiehuis.


In de oude serre met vintage fauteuils kijk je prachtig uit over de wijngaard, boomgaard en een ruime siertuin. De ruime woonkamer met open keuken heeft een mooi eigen karakter waar oud en nieuw samenkomt. De complete keuken is van alle gemakken voorzien.


De twee slaapkamers hebben een gezellige brocante inrichting. Beide slaapkamers hebben een tweepersoonsbed. De vakantiewoning heeft een luxe badkamer met bubbelbad, aparte douche, toilet en twee wastafels. Ook is er een sauna en een extra douche en toilet.


Voor de wijngaard is Sylvia lid van de Verenigde Achterhoekse wijnbouwers. Samen maken de wijnbouwers prachtige wijnen als Uutbloaz’n, Goodgoan en Weerkomm’n. Naast de wijngaard is er op het Schepershof ook nog een siertuin en brocante winkel.

Groenlo, Achterhoek, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €220 per twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij

Wijngaard Schepershof

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Wijnboerderij Welgelegen

Kootwijkerbroek, Gelderland

1

1

1

Hoeve in het Sterrebos

Empe, Gelderland

1

1

1

SELECTIES

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page