top of page
stuur een bericht voor informatie
​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De korte keten is vaak de beste volgens Jacqueline. Proef de huisgemaakte jam, lokale Orval kaas en Ardennerham van de slager die exact weet waar het vlees vandaan komt. Wat van verder komt is biologisch of fairtrade, zoals de koffie en cacao.


Veel in het interieur is door regionale ambachtslieden gemaakt. De B&B is goed geïsoleerd met natuurlijke materialen zoals houtwol en cellulosewatten. Ook worden er ecologische verven gebruikt. Oude bakstenen zijn opnieuw gebruikt, zoals in de tuin. Er wordt 100% duurzame Belgische energie ingekocht via een burger energiecoöperatie van Cociter.


Alle kranen zijn waterbesparend. Jacqueline scheidt zorgvuldig alle afval en koopt producten met weinig of geen verpakking. Van groente en fruitafval wordt compost gemaakt. Sinaasappelschillen worden gedroogd voor de heerlijke geur en smaak. Voor de schoonmaak worden natuurazijn, soda, etherische oliën en marseillezeep gebruikt. B&B A Quiet Place heeft het Green Key label.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B A Quiet Place

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B A Quiet Place

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Rossignol is een rustig en toch zeer levendig dorp, waar de lokale bevolking elkaar nog begroet. La Gaume ligt in Belgisch-Lotharingen net ten zuiden van de Ardennen. Een bezoek aan de prachtige bossen van Anlier in de Ardennen is zeker de moeite waard. Ook heb je hier mooie rivieren zoals de Semois en meren om te kayakken. Vlakbij de B&B is er het Rossignol-park waar ook het Gaume Jazz Festival gehouden wordt. Je kunt door het park wandelen rondom het kasteel met een cultureel centrum en een herdenkingscentrum van de eerste wereldoorlog. De abdij van Orval staat bekend om het lekkere bier, bij de nabijgelegen Auberge de l'Ange Gardien kun je het bier proeven.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een ecologisch landelijk gastenverblijf

Jacqueline wil je met vele kleine eco-gebaren verwennen en inspireren. Zo heeft ze niet alleen een eerlijk lokaal ontbijt en diner voor je, maar ook lokale delicatessen voor een picknick en een zero waste beauty kit.


De B&B met twee gastenkamers in een eeuwenoud huis ligt in een klein dorpje in Gaume. Op de eerste verdieping is er een suite, met twee slaapkamers voor vier personen. Beneden is er een ruime kamer met een tweepersoonsbed en een slaapbank voor een derde persoon. Het ontbijt is in de eetkamer.


Om het huis ligt een kleine maar mooie tuin. De geuren en kleuren van de kruiden en fruitbomen en het getjilp van vogels begroeten je. Geniet van het goede leven in de schaduw onder de appelboom. Een paar kilometer verderop is een lokale boerenmarkt en duurzame kruidenier,  je kunt zelf in de lokale valuta Epis betalen! De B&B is goed bereikbaar met de trein van Brussel naar Luxemburg. Je kunt op het station fietsen huren, de bus nemen of Jacqueline haalt je op van het station.

Rossignol, Tintigny, Gaume, Belgisch Luxemburg, Wallonië, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 4 personen, 2 kamers

vanaf €194 voor twee nachten

verhuur per 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, chambre d'hôtes

B&B A Quiet Place

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Au Présent

Romponcelle, Belgisch Luxemburg

1

1

1

Bio B&B La Petite Roer

Sourbrodt, Wallonië

1

1

1

Le Grand Aleff

Malmedy, Luik

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page