top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Rianne en Gerhard geloven dat een betere wereld bij hen zelf begint en willen graag duurzaam leven. Voor de inrichting hebben ze zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals een kurkvloer. De matrassen en kussens zijn van natuurlatex en er wordt een wollen topper gebruikt. De twee B&B kamers in de oude boerderij zijn goed geïsoleerd en worden elektrisch verwarmd. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit. Wat zomers over is wordt teruggeleverd en ‘s winters is er duurzame energie van elders.


Het biologische linnengoed wordt gewassen met ecologisch wasmiddel en zoveel mogelijk aan de waslijn gedroogd. De kamers en de vaat worden schoongemaakt met ecologische producten. Ook zijn er eigengemaakte natuurlijke verzorgingsproducten aanwezig. Op de kamer kun je gebruik maken van koffie en biologische thee en lokale dranken. Ook zijn er eigengemaakte biologische versnaperingen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

Rianne en Gerhard hebben jarenlang gezocht naar een mooie plek om een B&B te beginnen. In onze blog vertellen ze vol passie over gezonde voeding en over een betere wereld (leestijd 6 minuten)

INSPIRATIE BLOG

B&B Heerlijck Gastvrij

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Heerlijck Gastvrij

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De B&B ligt in Gemert-Bakel in de Brabantse Peel. Vanaf de 13de eeuw had dit een vrije soevereine status als Heerlijckheid. De Peel heeft mysterieuze natuur en prachtige kastelen en musea. Proef de bourgondische smaken van de Peel en ervaar het pure leven op het boerenland. Vanuit de B&B loop en fiets je zo de prachtige natuur in van de Stippelberg, Grotelse Heide en het gevarieerde boerenlandschap. Of ontdek de bijzondere Peelrandbreuk die door dit gebied loopt. Ook fietsers en mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de weidse natuur van de Peel.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Genieten van het pure leven in de Peel

Rianne en Gerhard delen graag hun mooie plekje in de Brabantse Peel. In een oude boerderij hebben ze twee luxe B&B kamers. Echt een plek om even tijd en ruimte voor jezelf te nemen en te genieten van een ontspannen verblijf.


De sfeervolle kamers zijn comfortabel en hebben een eigen badkamer. In één kamer staat een tweepersoons boxspring en in de andere een ecologisch houten bed. De dekbedden zijn van zuiver merino wol. Je kan ook kiezen voor een dekbed van hennep.


Rianne en Gerhard doen er alles aan om jouw verblijf tot een bijzondere ervaring te maken. Ze houden ervan om gasten ‘in de watten te leggen’. Een van de passies van Rianne is gezonde voeding, wat ze je graag laat ervaren met een heerlijk en eerlijk ontbijt. Het ontbijt bestaat uit een buffet met vers gebakken brood en streekproducten zoals zuivel, jam en honing.

De Mortel, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 4 personen, 2 kamers

vanaf €85 inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B Heerlijck Gastvrij

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Gastenverblijf Eenink

Zelhem, Achterhoek

1

1

1

De Nieuwe Warande

Tilburg, Noord-Brabant

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page