top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De oude boerenschuur heeft een derde leven gekregen. Zoveel mogelijk materialen zijn hergebruikt. De oude schuur is geïsoleerd met een luchtdichte isolatielaag op basis van schapenwol, de binnenmuren met steenwol.De 46 zonnepanelen leveren de elektrische energie, waarmee de appartementen elektrisch worden verwarmd.


Voor het ontbijt worden producten uit eigen tuin en eieren van eigen kippen gebruikt. Bij het ontbijt worden er biologische yoghurt en kazen van de streekboerderij geserveerd. Ook koffie en thee zijn biologisch en fair trade. Het afval wordt gescheiden en veel tuinafval, eierschalen en koffieprut wordt gecomposteerd op eigen erf. Het afval van groente en andere etenswaren gaan naar de twee Kune-varkens op het erf. De tuin wordt deels bemest door varkens en kippen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

"We wilden ook na ons pensioen iets om handen hebben, gasten ontvangen, de kunst weer oppakken en workshops verzorgen. Ik ben acht jaar aan het verbouwen geweest". Lees het hele verhaal van Dick en Jeanette in onze blog (leestijd 4 minuten)

INSPIRATIE BLOG

B&B Klein Vreugderijk

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Klein Vreugderijk

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

B&B Klein Vreugderijk ligt in het natuurgebied de Vreugderijkerwaard aan de Zalkerdijk, niet ver van de IJssel. Het gebied is onderdeel van het Overijssels Landschap. Vanuit de rust en de natuur, ben je in ongeveer 15 minuten in het centrum van de stad Zwolle. In de directe omgeving zijn er veel fiets- en wandelroutes, bijvoorbeeld langs de prachtige uiterwaarden van de IJssel. Giethoorn en Natuurpark De Weerribben liggen op 35 km afstand. 


De historische binnenstad van Zwolle biedt veel kunst en cultuur. Absoluut de moeite waard is museum de Fundatie en cultureel boekhandel de Broeren. Ook de stadswandeling “Rondje Zwolle" door het mooie centrum is een echte aanrader. De Hanzesteden zijn vanuit historisch oogpunt zeer de moeite waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Aangenaam huiselijk in een rustig gelegen boerenschuur

Klein Vreugderijk is een B&B in een vrijstaande oude boerenschuur met twee royale appartementen. Beide bestaan uit een woon-, slaap- en badkamer met toilet. De appartementen zijn sfeervol en veel authentieke elementen zijn behouden gebleven. Er is een grote tuin met meerdere terrassen en een natuurlijke zwemvijver.


De appartementen zijn zelfstandig te gebruiken. Tussen de appartementen is een gemeenschappelijke ruimte waar je gebruik van kunt maken. Hier kun je ook koffie en thee zetten en er is een minibar. Middels een korte gang kom je in de keuken. Op verzoek maken Dick en Jeannette een heerlijk ontbijt voor je klaar van biologische en eigengemaakte producten. B&B Klein Vreugderijk is heel geschikt voor bevriende stellen. Samen uit, maar toch op jezelf.

Vreugderijkerwaard, Zwolle, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 4 personen, 2 appartementen

vanaf €85 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement

B&B Klein Vreugderijk

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Antonia

Epe, Veluwe

1

1

1

Op Stieltjeskanaal

Stieltjeskanaal, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page