Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De oude boerenschuur heeft een tweede leven gekregen. Zoveel mogelijk materialen zijn hergebruikt. De oude schuur is geïsoleerd met een luchtdichte isolatielaag op basis van schapenwol, de binnenmuren met steenwol.


De 46 zonnepanelen leveren de elektrische energie, waarmee de appartementen elektrisch worden verwarmd.


Voor het ontbijt worden producten uit eigen tuin en eieren van eigen kippen gebruikt. Bij het ontbijt worden er biologische yoghurt en kazen van de streekboerderij geserveerd. Ook koffie en thee zijn biologisch en fair trade.


Het afval wordt gescheiden en veel tuinafval,  eierschalen en koffieprut wordt gecomposteerd op eigen erf. Het afval van groente en andere etenswaren gaan naar de twee Kune-Kune varkens op het erf. De tuin wordt deels bemest door varkens en kippen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

B&B Klein Vreugderijk

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Klein Vreugderijk

Aangenaam huiselijk in een rustig gelegen boerenschuur

Klein Vreugderijk is een B&B in een vrijstaande oude boerenschuur met twee royale appartementen. Beide bestaan uit een woon-, slaap- en badkamer met toilet. De appartementen zijn sfeervol en veel authentieke elementen zijn behouden gebleven.


De appartementen zijn zelfstandig te gebruiken. Tussen de appartementen is een gemeenschappelijke ruimte waar twee tafeltjes staan en een kitchenette. Hier kan koffie en thee gezet worden en er is een minibar. Middels een korte gang is de keuken te bereiken waar kookgelegenheid is, evenals een magnetron en een vaatwasser.


Een ontbijt is op verzoek verkrijgbaar. We maken gebruik van biologische en eigengemaakte producten. Handdoeken, doucheproducten, shampoo en föhn zijn aanwezig, evenals bedlinnen.


B&B Klein Vreugderijk heeft aan de voor- en achterkant een terras en is heel geschikt voor bevriende stellen. Samen uit, maar toch op jezelf.

Vreugderijkerwaard, Zwolle, Overijssel, Nederland

max ... personen

vanaf €85 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement

LOCATIE

VIDEO

B&B Klein Vreugderijk ligt in het natuurgebied de Vreugderijkerwaard aan de Zalkerdijk, niet ver van de IJssel. Het gebied is onderdeel van het Overijssels Landschap.


Vanuit de rust en de natuur, ben je in ongeveer 15 minuten in het centrum van de stad Zwolle. In de directe omgeving zijn er veel fiets- en wandelroutes, bijvoorbeeld langs de prachtige uiterwaarden van de IJssel. Giethoorn en Natuurpark De Weerribben liggen op 35 km afstand.


De historische binnenstad van Zwolle biedt veel kunst en cultuur. Absoluut de moeite waard is museum de Fundatie en cultureel boekhandel de Broeren. Ook de stadswandeling “Rondje Zwolle" door het mooie centrum is een echte aanrader. De Hanzesteden zijn vanuit historisch oogpunt zeer de moeite waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?