B&B Klein Vreugderijk ligt in het natuurgebied de Vreugderijkerwaard aan de Zalkerdijk, niet ver van de IJssel. Het gebied is onderdeel van het Overijssels Landschap.


Vanuit de rust en de natuur, ben je in ongeveer 15 minuten in het centrum van de stad Zwolle. In de directe omgeving zijn er veel fiets- en wandelroutes, bijvoorbeeld langs de prachtige uiterwaarden van de IJssel. Giethoorn en Natuurpark De Weerribben liggen op 35 km afstand.


De historische binnenstad van Zwolle biedt veel kunst en cultuur. Absoluut de moeite waard is museum de Fundatie en cultureel boekhandel de Broeren. Ook de stadswandeling “Rondje Zwolle" door het mooie centrum is een echte aanrader. De Hanzesteden zijn vanuit historisch oogpunt zeer de moeite waard.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De oude boerenschuur heeft een tweede leven gekregen. Zoveel mogelijk materialen zijn hergebruikt. De oude schuur is geïsoleerd met een luchtdichte isolatielaag op basis van schapenwol, de binnenmuren met steenwol.


De 46 zonnepanelen leveren de elektrische energie, waarmee de appartementen elektrisch worden verwarmd.


Voor het ontbijt worden producten uit eigen tuin en eieren van eigen kippen gebruikt. Bij het ontbijt worden er biologische yoghurt en kazen van de streekboerderij geserveerd. Ook koffie en thee zijn biologisch en fair trade.


Het afval wordt gescheiden en veel tuinafval,  eierschalen en koffieprut wordt gecomposteerd op eigen erf. Het afval van groente en andere etenswaren gaan naar de twee Kune-Kune varkens op het erf. De tuin wordt deels bemest door varkens en kippen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Klein Vreugderijk

Aangenaam huiselijk in een rustig gelegen boerenschuur

Klein Vreugderijk is een B&B in een vrijstaande oude boerenschuur met twee royale appartementen. Beide bestaan uit een woon-, slaap- en badkamer met toilet. De appartementen zijn sfeervol en veel authentieke elementen zijn behouden gebleven.


De appartementen zijn zelfstandig te gebruiken. Tussen de appartementen is een gemeenschappelijke ruimte waar twee tafeltjes staan en een kitchenette. Hier kan koffie en thee gezet worden en er is een minibar. Middels een korte gang is de keuken te bereiken waar kookgelegenheid is, evenals een magnetron en een vaatwasser.


Een ontbijt is op verzoek verkrijgbaar. We maken gebruik van biologische en eigengemaakte producten. Handdoeken, doucheproducten, shampoo en föhn zijn aanwezig, evenals bedlinnen.


B&B Klein Vreugderijk heeft aan de voor- en achterkant een terras en is heel geschikt voor bevriende stellen. Samen uit, maar toch op jezelf.

Vreugderijkerwaard, Zwolle, Overijssel, Nederland

2 - 4 personen, 2 appartementen

vanaf €85 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?