Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Er is een eigen kleinschalige waterzuivering van het afvalwater. In de tuin is een natuurzwemvijver aangelegd. Afval wordt waar mogelijk voorkomen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van hervulbare zeeppompjes. Voor het ontbijt worden eigen fruit en groenten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

B&B KOOON

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B KOOON

Stijlvol genieten van de rust en de prachtige natuur!

In het Belgische Staden ligt B&B KOOON, een groene oase waar rust centraal staat. Perfect gelegen voor een fietsweekendje met familie en vrienden, of om even de drukte van alledag te ontglippen. In de grote tuin kun je rustig genieten van een heerlijk kopje koffie en ontbijt

.

Achter de schermen van KOOON staan Vé en Jelle. Ze ontvangen iedereen in hun B&B met open armen. Jelle is profwielrenner en dus vaak van huis. Vé is interieurarchitect en laat graag haar stijl zien in de B&B. Het ontbijt met groente en fruit uit eigen tuin wordt dagelijks bereid door Vé.


B&B KOOON is niet alleen gelegen in een groene omgeving, maar is daarnaast ook nog eens volledig energieneutraal. Dit ecologisch aspect trekken Vé en Jelle graag door in de rest van de B&B.

Staden, West-Vlaanderen, België

max ... personen

vanaf €100 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

VIDEO

Indien je wilt fietsen kan Jelle routes maken volgens je eigen wensen, Jelle kent alle mooie weggetjes en kan je verschillende stopplekken aanraden. De mooie oude steden Roeselare en Diksmuide zijn ook zeker een bezoek waard, beide steden liggen minder dan 10km van de B&B.


Ambachtelijke boeren en verschillende begraafplaatsen van de eerste wereldoorlog kunnen bezocht worden. Ook zijn er enkele brouwerijen in de buurt, zoals de paters van West-Vleteren en het Sint-Bernardusbier. De kust is makkelijk te bereiken vanaf B&B Kooon.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?