top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Er is een eigen kleinschalige waterzuivering van het afvalwater. In de tuin is een natuurzwemvijver aangelegd. Afval wordt waar mogelijk voorkomen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van hervulbare zeeppompjes. Voor het ontbijt worden eigen fruit en groenten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B KOOON

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B KOOON

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Indien je wilt fietsen kan Jelle routes maken volgens je eigen wensen, Jelle kent alle mooie weggetjes en kan je verschillende stopplekken aanraden. De mooie oude steden Roeselare en Diksmuide zijn ook zeker een bezoek waard, beide steden liggen minder dan 10km van de B&B.


Ambachtelijke boeren en verschillende begraafplaatsen van de eerste wereldoorlog kunnen bezocht worden. Ook zijn er enkele brouwerijen in de buurt, zoals de paters van West-Vleteren en het Sint-Bernardusbier. De kust is makkelijk te bereiken vanaf B&B Kooon.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Stijlvol genieten van de rust en de prachtige natuur!

In het Belgische Staden ligt B&B KOOON, een groene oase waar rust centraal staat. Perfect gelegen voor een fietsweekendje met familie en vrienden, of om even de drukte van alledag te ontglippen. In de grote tuin kun je rustig genieten van een heerlijk kopje koffie en ontbijt

.

Achter de schermen van KOOON staan Vé en Jelle. Ze ontvangen iedereen in hun B&B met open armen. Jelle is profwielrenner en dus vaak van huis. Vé is interieurarchitect en laat graag haar stijl zien in de B&B. Het ontbijt met groente en fruit uit eigen tuin wordt dagelijks bereid door Vé.


B&B KOOON is niet alleen gelegen in een groene omgeving, maar is daarnaast ook nog eens volledig energieneutraal. Dit ecologisch aspect trekken Vé en Jelle graag door in de rest van de B&B.

Staden, West-Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 3 kamers

vanaf €100 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B KOOON

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Terre du Nord

Ramskapelle, West-Vlaanderen

1

1

1

La Douceur de la Miclette

Ellezelles, Pays des Collines

1

1

1

Het Verblijf

Lennik, Vlaams-Brabant

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page