top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Duurzaamheid zat reeds ingebakken in het tijdloze ontwerp van de architect, met veel natuurproducten zoals hout en ruwe kleibaksteen. Anita en Hugo wilden niet alleen het architectonische karakter behouden, maar dit iconische erfgoed ook een nieuwe duurzame toekomst te geven. Het pand is naar moderne standaarden verduurzaamd. De B&B wordt hybride verwarmd met een zonneboiler en een aardgas condensatieketel. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit, voor ‘s avonds is er een home battery. De energie die nog nodig is wordt groen ingekocht.


Anita en Hugo zijn vrijwilligers voor de sociale organisatie “Ondernemers voor Ondernemers”. Duurzaam ondernemen is echt hun persoonlijke leidraad. Ze werken zoveel mogelijk samen met lokale bedrijven en gebruiken waar mogelijk biologische en FairTrade producten. Voor de schoonmaak worden ecologisch producten gebruikt. B&B Veado heeft het greenkey label.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Veado

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Veado

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

B&B Veado ligt in de rustige groene gordel van Turnhout in de Kempen. Bossen, weiden, akkers en vennen omarmen de stad. In tien minuten ben je in het centrum, maar je bent ook zo in ook het stadspark en de natuurgebieden buiten de stad. De B&B is een mooie uitvalsbasis om de "Groene Kempen" op de fiets te verkennen. Een mooie tocht is naar het Turnhouts Vennengebied in het noorden, een Natura2000-gebied. Turnhout is het hart van de Kempen met vele musea, zoals het Nationaal Museum van de Speelkaart en Taxandriamuseum. Maar ook met nieuwe architectuur als Cultuurhuis de Warande en oude historie als het Begijnhof en het Kasteel van de hertogen van Brabant.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Icoon van de Vlaamse architectuur

Wat eerst een bijzondere architectenwoning was, is nu de prachtige B&B Veado. De architect Paul Schellekens, pionier van de 'Turnhoutse School', heeft in 1969 dit iconische modernistische pand gebouwd en tot voor kort bewoond.


Nu hebben Anita en Hugo hun oude droom van een eigen B&B hier leven in geblazen. De oorspronkelijk stijl was de inspiratiebron voor de B&B, een strak design, met primaire kleuren gecontrasteerd met baksteen en hout.


Er zijn drie kamers in B&B Veado: rood, blauw en groen. De groene en blauwe kamer vind je op de eerste verdieping. De rode kamer is op de tweede verdieping, onder de nok van het dak. Hier is ook de sfeervolle ontbijtruimte. In de blauwe en rode kamer is een extra slaapplaats voor een kind door een extra matras op de zitbank. Elke kamer heeft zeer goede bedden, een badkamer met luxe douche en een WC. Ook is er een comfortabel bureau om aan te werken. In de grote stijlvolle tuin kun je in het zonnetje helemaal ontspannen.

Turnhout, Antwerpen, Kempen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 3 personen, 3 kamers

vanaf €115 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B Veado

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Villa Emma

Gent, Oost-Vlaanderen

1

1

1

Eco Hotel Fevery

Brugge, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page