top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Gerard is al veertig jaar bezig met duurzaamheid en is keurmeester bij Green Key. De Putse Hoeve is in 1984 geopend. De toen nog verwaarloosde boerderij is na vele verbouwingen nu een zeer duurzaam bedrijf. Voor de verwarming is er zowel een brine warmtepomp, als een lucht warmtepomp. Op de daken liggen er 140 zonnepanelen voor de eigen elektriciteit.


Veel verbouwingen zijn ecologisch uitgevoerd. Zo zijn oude balken en plafonddelen hergebruikt. Nieuw hout heeft het FSC keurmerk. Ook zijn natuurlijke materialen gebruikt zoals natuurverf, vlasisolatie, dakpannen van gebakken klei en rubberbekleding voor platte daken.


De toiletten worden gespoeld met regenwater. Het afval wordt gescheiden en er worden gecertificeerde eco schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook de tuin wordt ecologisch beheerd. In eigen restaurant en bar worden er biologische, fairtrade en streekproducten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Putse Hoeve

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Putse Hoeve

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Putse Hoeve ligt in het buitengebied van Bergeijk. Een aanrader is het bakkerijmuseum, waar je je eigen brood kunt bakken in een houtoven. Verder is er een streekmuseum en struisvogelboerderij niet ver van de groepsaccommodatie. Er zijn veel fiets-, mountainbike- en wandelroutes in het buitengebied. Ook zijn er diverse aanbieders van outdooractiviteiten.


Bergeijk ligt in de streek De Kempen, dat doorloopt tot in België. In het Nederlandse deel van De Kempen liggen de Acht Zaligheden, acht mooie dorpen waar de Brabantse Gastvrijheid in de horeca zeker de moeite waard is. Iets verder weg heb je verschillende grote attractieparken, zoals Safaripark Beekse Bergen, Efteling en Bobbejaanland. Ook Eindhoven, Tilburg, 's Hertogenbosch, Maastricht en Antwerpen zijn binnen een uur bereikbaar.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Luxe en duurzame groepsaccommodatie voor iedereen!

De Putse Hoeve is al vele jaren een duurzame groepsaccommodatie en een voorbeeld voor andere ondernemers. In deze luxe groepsaccommodatie is er steeds maar één groep gelijktijdig aanwezig. Er zijn 22 slaapkamers elk met een eigen badkamer en toilet. De Putse Hoeve is ook zeer geschikt voor groepen waar mensen met een beperking deel van uitmaken.


De groepsaccommodatie heeft een ruime eetkamer met eigen bar en restaurant. Ook is er een gezellige zithoek met tv en/open haard. De nieuwe serrekamer geeft je binnen het gevoel buiten te zijn. Ook is er een ruime vergaderzaal met uitzicht over de landerijen. De Putse Hoeve is ideaal voor workshops en teambuilding met binnen- en buitenactiviteiten.


Buiten is er een groot terras, jeu de boulesbaan, tafeltennistafel, speeltoestel, trampoline, beachvolleybal en een sportveldje. Ook is er een kleine kinderboerderij met kippen en een tweetal ezels. Er is voldoende parkeerruimte aanwezig.

Bergeijk, Kempen, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

20 - 46 personen, 22 slaapkamers

vanaf €50 per nacht per persoon

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

groepsaccommodatie, vergaderlocatie

De Putse Hoeve

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Heuvelrijk Berg en Dal

Groesbeek, Gelderland

1

1

1

De Witakker

Rijs, Fryslân

1

1

1

B&B In de wei

Erp, Noord-Brabant

1

1

1

De Grote Linde

Oostkamp, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page