Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Putse Hoeve is in 1984 geopend. De toen nog verwaarloosde boerderij is na vele verbouwingen nu een zeer duurzaam bedrijf. Voor de verwarming is er zowel een brine warmtepomp, als een lucht warmtepomp. Op de daken liggen er 140 zonnepanelen voor de eigen elektriciteit.


Veel verbouwingen zijn ecologisch uitgevoerd. Zo zijn oude balken en plafonddelen hergebruikt. Nieuw hout heeft het FSC keurmerk. Ook zijn natuurlijke materialen gebruikt zoals natuurverf, vlasisolatie, dakpannen van gebakken klei en rubberbekleding voor platte daken.


De toiletten worden gespoeld met regenwater. Het afval wordt gescheiden en er worden gecertificeerde eco schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook de tuin wordt ecologisch beheerd. In eigen restaurant en bar worden er biologische, fairtrade en streekproducten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Putse Hoeve

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Putse Hoeve

Luxe en duurzame groepsaccommodatie voor iedereen!

De Putse Hoeve is al vele jaren een duurzame groepsaccommodatie en een voorbeeld voor andere ondernemers. In deze luxe groepsaccommodatie is er steeds maar één groep gelijktijdig aanwezig. Er zijn 22 slaapkamers elk met een eigen badkamer en toilet. De Putse Hoeve is ook zeer geschikt voor groepen waar mensen met een beperking deel van uitmaken.


De groepsaccommodatie heeft een ruime eetkamer met eigen bar en restaurant. Ook is er een gezellige zithoek met tv en/open haard. De nieuwe serrekamer geeft je binnen het gevoel buiten te zijn. Ook is er een ruime vergaderzaal met uitzicht over de landerijen. De Putse Hoeve is ideaal voor workshops en teambuilding met binnen- en buitenactiviteiten.


Buiten is er een groot terras, jeu de boulesbaan, tafeltennistafel, speeltoestel, trampoline, beachvolleybal en een sportveldje. Ook is er een kleine kinderboerderij met kippen en een tweetal ezels. Er is voldoende parkeerruimte aanwezig.

Bergeijk, Kempen, Noord-Brabant, Nederland

max ... personen

vanaf €50 per nacht per persoon

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

groepsaccommodatie, vergaderlocatie

LOCATIE

VIDEO

De Putse Hoeve ligt in het buitengebied van Bergeijk. Een aanrader is het bakkerijmuseum, waar je je eigen brood kunt bakken in een houtoven. Verder is er een streekmuseum en struisvogelboerderij niet ver van de groepsaccommodatie.


Er zijn veel fiets-, mountainbike- en wandelroutes in het buitengebied. Ook zijn er diverse aanbieders van outdooractiviteiten.


Bergeijk ligt in de streek De Kempen, dat doorloopt tot in België. In het Nederlandse deel van De Kempen liggen de Acht Zaligheden, acht mooie dorpen waar de Brabantse Gastvrijheid in de horeca zeker de moeite waard is.


Iets verder weg heb je verschillende grote attractieparken, zoals Safaripark Beekse Bergen, Efteling en Bobbejaanland. Ook Eindhoven, Tilburg, 's Hertogenbosch, Maastricht en Antwerpen zijn binnen een uur bereikbaar.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?