top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Silo is gebouwd met als uitgangspunt ‘nul op de meter’. De wanden van de silo zijn uitermate goed geïsoleerd en de ramen hebben triple glas. De vloerverwarming wordt gevoed door energie van de zonnepanelen en een houtvergasser. Het hout komt uit de buurt.


In het seizoen kun je fruit en kruiden plukken in de Silotuin. Alex en Ageeth maken schoon met zo weinig mogelijk zeep en kiezen voor ecologische schoonmaakproducten. In de Silo is het een fluitje van een cent om alle afval te scheiden in aparte bakken en buiten in de daarvoor bestemde containers te doen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

“We wonen hier nu dertien jaar, toen we de boerderij kochten stonden de koeien nog op stal. Toen kwamen we op het idee om gastenverblijven in de silo’s te maken.” Lees het verhaal van Ageeth en Alex onze blog (leestijd 6 minuten).

INSPIRATIE BLOG

Silo161

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Silo161

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanaf Silo 161 kun je heerlijk wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuurgebieden en gezellige dorpjes. Een leuke fietstocht is naar twee hunebedden in de buurt. In drie nationale parken kun je eindeloos wandelen, je kunt hier zomaar een schaapskudde tegenkomen.


In de buurt liggen gezellige dorpen zoals Ruinen, Ansen en Dwingeloo met leuke winkels en horeca. Ook het historische stadje Meppel is een bezoek waard. Net zoals Staphorst en het waterrijke Giethoorn.


Met een kort autoritje ben je in dierentuin Wildlands Emmen. Maar ook grotere steden zoals Zwolle en Groningen zijn niet ver. En maak dan ook een ritje over de 'hunebed highway' op de Drentse Hondsrug.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

In het Drentse ritme, waar niets recht is en alles rond

Wat kun je met een oude ronde mestsilo? Hergebruiken als vakantiewoning! Silo166 zijn twee verrassende complete appartementen waar niets recht en alles rond is.


De ronde silo staat achter een oude rietgedekte Drentse boerderij uit 1910. De tweepersoons appartementen  zijn door Alex vakkundig gebouwd en stijlvol ingericht door Ageeth. Het het tweede appartement is naar verwachting half mei klaar.


In de luxe slaapkamer staat een heerlijk tweepersoonsbed. Direct bij de slaapkamer is de badkamer met een prettige aangename sfeer. De half open keuken is niet groot maar wel van alle gemakken voorzien.


Op het terras kijk je uit op de eindeloze weilanden. Je kunt hier eerlijk met je blote voeten door het gras lopen. Kortom: onthaasten in het rustige ritme van het Drentse buitenleven.

Ruinerwold, Drenthe, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 2 appartementen

vanaf €225 voor twee nachten

minimaal 2 of 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, appartement

Silo161

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Ster van Dwingeloo

Dwingeloo, Drenthe

1

1

1

Cocondo

Hoek van Holland, Zuid-Holland

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page