top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Tiny Nature is geïnspireerd door de Tiny house beweging om klein te wonen en te leven. Maar ook gedreven door de wens om de natuurlijke omgeving zo minimaal mogelijk te belasten.


Het huisje is zo circulair mogelijk gebouwd, vooral met hout en met rubber op het dak. Het huisje is goed geïsoleerd en heerlijk comfortabel. De warmte komt van een pelletkachel. De zonnepanelen zorgen voor eigen stroom, door de accu’s ook ‘s avonds. Het droogtoilet is niet alleen off-grid, maar levert ook nog een keer compost op!

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Tiny Nature

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Tiny Nature

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het huisje ligt in de Veluwe, in het Speulderbos op een uithoek van een camping.

Het Speulderbos ligt tussen Ermelo en het buurtschap Drie. Een prima plek om zelfs vanuit het huisje wild te spotten!


Je hebt hier volop mogelijkheden om de natuur in trekken en te ontdekken. In de uitgestrekte bos- en heidegebieden zijn veel wandel, fiets en mountainbikeroutes.


Een leuke wandeling is naar de Ermelosche hei, het Solse Gat en de Schaapskooi. Ook Klimbos Ermelo is zeker de moeite waard.


De omliggende plaatsen Ermelo, Putten, Garderen en Harderwijk zijn per fiets via bos en hei bereikbaar. Met een half uurtje rijden ben je in Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Groots genieten van een tiny house op een op prachtige plek

Het speelse uiterlijk van dit duurzaam doordacht tiny house maakt nieuwsgierig. Het kleine huisje ziet er niet alleen fantastisch uit, maar ligt ook op een prachtige plek in het bos. Je kunt je hier terugtrekken en genieten van de rust en natuur.


Door de zig-zag constructie is een extra draagconstructie overbodig, zoals bij gevouwen papier. Door de onvoorspelbare hoeken is de binnenruimte verrassend ruimtelijk. Door het grote raam komt er door de bomen mooi gefilterd licht binnen. Ook al is de ruimte klein, je ervaart toch een gevoel van vrijheid. Je hebt hier vrij uitzicht op het bos en een heideveld.


Op de lounge bank kun je heerlijk relaxen bij de warme houtkachel. Of met een lekker zonnetje met de terrasdeuren geopend. De keuken is klein maar toch compleet.


Via een stabiele trap kom je uit onder de nok waar een heerlijk tweepersoonsbed is. ‘s Ochtends als je wakker wordt kijk je zo door het grote raam uit op het bos.

Ermelo, Veluwe, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen

vanaf €285 voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house

Tiny Nature

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Roek Tiny Houses

Otterlo, Veluwe

1

1

1

Woodhouse Limburg

Sippenaeken, Wallonië

1

1

1

Het Eilandhuis

Schouwen-Duiveland, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page