top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De woning wordt verwarmd met een brine warmtepomp. Ook het water wordt door de warmtepomp verwarmd. De zonnepanelen voorzien beide woningen van eigen elektriciteit.


Voor het schoonmaken worden ecologische producten van Frosch gebruikt. Het afval wordt gescheiden op plastic en metalen verpakkingen, papier, gft en restafval.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Vakantiehuis De Scheper

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Vakantiehuis De Scheper

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Je kunt eindeloos wandelen en fietsen langs vele knooppuntenroutes. Maar ook vanaf het terras kun je vogels en wild spotten.


Winterswijk is een gezellige plaats met leuke oude straatjes en winkels. Op zaterdag is er markt in Winterswijk en zijn er veel bezoekers uit Duitsland. Ook bijzonder is het Mondriaan Museum met veel vroeg werk van de schilder.


Verder is er de steengroeve als broedplaats voor de oehoe en vindplaats van  fossielen. In de zomer is er drie weken lang openluchttheater. Zomers is ook het historische strandbad Winterswijk erg leuk. Het restaurant bij het strandbad is het hele jaar top.


Het dichtstbijzijnde plaatsje is Oeding, net over de grens. Je kunt hier lekker eten en boodschappen doen. Iets verder is de stad Bocholt.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een prachtige plekje in een Nationaal Landschap

Vakantiehuis De Scheper ligt in de buurtschap Kotten, vlakbij de Duitse grens. De buurtschap maakt deel uit van het Nationaal Landschap Winterswijk in de Achterhoek. De kleinschalige verkavelingen en vele essen maken het prachtige coulissenlandschap hier op z’n mooist.


De Scheper is een comfortabele en energieneutrale woning waarin mooie materialen gebruikt zijn. Zoals de vakwerkbalken in de muur en de gemetselde muizentanden. In de woonkamer staat een houtkachel met speksteen. In de royale en complete keuken staat een ruime eettafel. Er is een aparte bijkeuken, waar ook de warmtepomp staat. Boven zijn twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. Ook de badkamer is ruim en licht.


Er zijn maar liefst vijf dubbele openslaande deuren naar het houten terras.

Het grasland loopt vanaf het terras door tot aan het naastgelegen bos. Hoewel er nog een woning op het erf staat, heb je toch volledige vrijheid.

Kotten, Winterswijk, Achterhoek, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf € 400 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Vakantiehuis De Scheper

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Haerman

De Lutte, Twente

1

1

1

De Kampstede

Denekamp, Twente

1

1

1

De Beekloft

Haaksbergen, Twente

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page