Je kunt eindeloos wandelen en fietsen langs vele knooppuntenroutes. Maar ook vanaf het terras kun je vogels en wild spotten.


Winterswijk is een gezellige plaats met leuke oude straatjes en winkels. Op zaterdag is er markt in Winterswijk en zijn er veel bezoekers uit Duitsland. Ook bijzonder is het Mondriaan Museum met veel vroeg werk van de schilder.


Verder is er de steengroeve als broedplaats voor de oehoe en vindplaats van  fossielen. In de zomer is er drie weken lang openluchttheater. Zomers is ook het historische strandbad Winterswijk erg leuk. Het restaurant bij het strandbad is het hele jaar top.


Het dichtstbijzijnde plaatsje is Oeding, net over de grens. Je kunt hier lekker eten en boodschappen doen. Iets verder is de stad Bocholt.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

afvalscheiding

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

De woning wordt verwarmd met een brine warmtepomp. Ook het water wordt door de warmtepomp verwarmd. De zonnepanelen voorzien beide woningen van eigen elektriciteit.


Voor het schoonmaken worden ecologische producten van Frosch gebruikt. Het afval wordt gescheiden op plastic en metalen verpakkingen, papier, gft en restafval.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Vakantiehuis De Scheper

Een prachtige plekje in een Nationaal Landschap

Vakantiehuis De Scheper ligt in de buurtschap Kotten, vlakbij de Duitse grens. De buurtschap maakt deel uit van het Nationaal Landschap Winterswijk in de Achterhoek. De kleinschalige verkavelingen en vele essen maken het prachtige coulissenlandschap hier op z’n mooist.


De Scheper is een comfortabele en energieneutrale woning waarin mooie materialen gebruikt zijn. Zoals de vakwerkbalken in de muur en de gemetselde muizentanden. In de woonkamer staat een houtkachel met speksteen. In de royale en complete keuken staat een ruime eettafel. Er is een aparte bijkeuken, waar ook de warmtepomp staat. Boven zijn twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. Ook de badkamer is ruim en licht.


Er zijn maar liefst vijf dubbele openslaande deuren naar het houten terras.

Het grasland loopt vanaf het terras door tot aan het naastgelegen bos. Hoewel er nog een woning op het erf staat, heb je toch volledige vrijheid.

Kotten, Winterswijk, Achterhoek, Gelderland, Nederland

max 4 personen

vanaf € 330 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?