top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Tim is altijd bezig met het verzamelen van oude spullen om er iets nieuws van te maken en is een echte knutselaar. Hij heeft Cosy Hideaway volledig zelf gebouwd en hierbij veel hergebruikte materialen en restanten gebruikt. Op de gevel zit verduurzaamd hout en de balken zijn hergebruikt. Ook het raam in de keuken heeft een tweede leven gekregen. Het tiny huisje is goed geïsoleerd waarvan een deel is gerecupereerd. Zelfs restjes ledstrips zijn door Tim weer met elkaar verbonden tot langere strips.


Ook de meer dan twintig zonnepanelen zijn tweedehands. Overdag wordt het kraanwater elektrisch verwarmd zodra er energie over is. Cosy Hideaway wordt verwarmd met een lucht-lucht warmtepomp, of te wel een airco unit. Ook is er een laadpaal voor je elektrische auto.


Onder het bed zijn oude Ikea kasten slim geplaatst als handige opbergruimte. Het afval wordt gescheiden en voor het schoonmaken worden ecologische producten van ECOver gebruikt. De kranen en douche zijn waterbesparend.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Cosy Hideaway

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Cosy Hideaway

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Natuurpark Viroin-Hermeton is vernoemd naar de twee rivieren in het park. Cosy Hideaway ligt in het zuidelijke deel van het park in het woud van Viroinval, met veel eikenbomen, haagbeuken en ook hazelnoten. De dichtstbijzijnde rivier is de Maas, net over de grens met Frankrijk. Het Franse dorpje Fumay ligt aan deze rivier en ligt op tien minuutjes rijden van Cosy Hideaway. In Fumay zijn verschillende winkels, bakkertjes en restaurantjes. Ook is er een Adventure Park met een hoge kabelbaan, waar je ook kayaks en mountainbikes kunt huren.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Kom tot rust in het woud van Viroinval

Vlakbij de Franse grens in natuurpark Viroin-Hermeton ligt midden in een prachtig bos Cosy Hideaway. Een tiny cosy cabin waar je toch met z'n vieren kunt overnachten. Vanaf de riante houten vlonder kijk je prachtig het bos in, of je nu aan de picknicktafel zit of in de relaxstoelen. Ook binnen kijk je door de grote ramen zo het bos in. Het tiny huisje is slim ingericht met een eettafel, bankje en een comfortabel tweepersoonsbed. Ook is er een complete keuken met een speels raam om direct het groen in te kijken. In het badkamertje is er een douche en toilet. In de slaapkamer staat een stapelbed.


Na een dag flink wandelen kun je jezelf verwennen in de privé barrelsauna. Of samen kletsend op het bankje bij een kampvuur, genieten van het groen en de sterrenhemel. Cosy Hideway ligt op het Domaine des Nobertins, de bewoners vormen samen echt een kleine gemeenschap.

Viroinval, Namen, Belgische Ardennen, Wallonië, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €365 voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, cosy cabin

Cosy Hideaway

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Ecolodge De Bosuil

Westerbork, Drenthe

1

1

1

Enjoy Ecolodge

Denée, Wallonië

1

1

1

Woodhouse Limburg

Sippenaeken, Wallonië

1

1

1

Wild Cube Durbuy

Durbuy, Belgisch Luxemburg

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page