top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Michiel had een duidelijke visie om duurzaamheid, luxe en gastvrijheid te combineren voor de kerk van Wormer. De kerk is goed geïsoleerd en er wordt warmte teruggewonnen uit ventilatielucht voor minder warmteverlies. De ramen zijn voorzien van zonwerende folie zodat er zomers minder gekoeld hoeft te worden. Het kraanwater wordt verwarmd met warmtepompboilers. De kerk wordt hybride verwarmd via vloerverwarming, alleen op hele koude dagen wordt een CV-ketel gebruikt.


De toiletten gebruiken een systeem waarmee maximaal vier liter per spoelbeurt wordt gebruikt. In de badkamers staan eco-vriendelijke navulbare shampoo en zeepflacons gemaakt van tarwestro. Er wordt gestreefd naar zero waste door geen kleine of juist natuurlijke verpakkingen te gebruiken en het voorkomen van voedselverspilling.


Voor de schoonmaak worden natuurlijke en plasticvrije producten gebruikt. Er zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen en de boodschappen van lokale leveranciers worden met een elektrische bakfiets gehaald.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Valerius Boutique Hotel

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Valerius Boutique Hotel

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Valerius Boutique Hotel ligt in een mooie omgeving van de Zaanstreek met veel prachtige groene plekjes. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen langs polders, weiden en andere natuurgebieden. Met een kwartiertje fietsen ben je op De Zaanse Schans. Ook oude dorpjes als De Rijp, Westzaan en Oostzaan liggen in de buurt. Valerius Boutique Hotel ligt in het hart van Noord-Holland. Met openbaar vervoer ben je zo in Amsterdam vanaf treinstation Wormerveer. Met ruim twintig minuten rijden ben je in Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Volendam, Marken en het Noordzeestrand.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Betaalbare luxe in het hart van Noord Holland

Valerius is een boutique hotel in een voormalige kerk in Wormer in de Zaanstreek. In de grote open ruimte van de kerk is nu een restaurant voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner. In het restaurant worden veel biologische en Fair Trade producten gebruikt. Uniek is het grote dakterras bovenop de kerk, je kijkt hier ver uit over een groot veenweidegebied.


De acht luxe en moderne kamers zijn ingericht met duurzame materialen en zachte stoffen. De kleurrijke verlichting gaat automatisch aan en uit, met een druk op de knop kies je je eigen sfeer voor je kamer. De familiekamers hebben hoge plafonds met vide en een entresol met twee extra bedden.


In alle kamers staan boxspringbedden met katoenen bedlinnen en dubbele kussens. De matrassen zijn 100% recyclebaar en hebben hoezen gemaakt van gerecycled plastic uit de zee. Iedere kamer heeft een luxe badkamer met een inloop-regendouche. De douches hebben een slim regelsysteem dat zo ingesteld is dat er minder water verbruikt wordt.

Wormer, Zaanstreek, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 5 personen, 8 kamers

vanaf €95 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

boutique hotel

Valerius Boutique Hotel

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Site78

Puurs-Sint-Amands, Antwerpen

1

1

1

Eco Hotel Fevery

Brugge, West-Vlaanderen

1

1

1

Saenliefde

Wormer, Noord-Holland

1

1

1

Hotel De Beerze

Middelbeers, Noord-Brabant

1

1

1

SELECTIES

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page