top of page

Belgische eco-juweeltjes

Bijgewerkt op: 3 apr.

Op onze zoektocht naar mooie duurzame plekjes komen we veel moois tegen. Zoals deze prachtige vakantiehuizen in België. Zoals een mooie, zelfgebouwde eco cabin in het bos niet ver van de Franse grens of een ecolodge in Belgisch Luxemburg. Maar ook de duurzame vakantiewoning in de buurt van Brussel of een familiehuis in een uithoekje van de Vlaamse Ardennen. Wat dacht je van een 750 jaar oude watermolen waarmee nu duurzame elektriciteit wordt opgewekt!


Stuk voor stuk eco-juweeltjes.Vlakbij de Franse grens in natuurpark Viroin-Hermeton ligt midden in een prachtig bos Cosy Hideaway. Een cosy cabin voor vier personen. Vanaf de riante houten vlonder kijk je prachtig het bos in. Tim is altijd bezig met het verzamelen van oude spullen om er iets nieuws van te maken en is een echte knutselaar. Hij heeft Cosy Hideaway volledig zelf gebouwd en hierbij veel hergebruikte materialen en restanten gebruikt. Ook de meer dan twintig zonnepanelen zijn tweedehands. Er is een laadpaal voor je elektrische auto.


Kom tot rust in het woud van ViroinvalDeze leuke ecolodge is gebouwd met duurzame en ecologische materialen zoals stro en lokaal hout. Wild Cube is slim ingedeeld met alle comfort op een relatief kleine oppervlakte. De binnenzijde is afgewerkt met houten OSB platen.


Onbekommerd genieten van de natuur en van elkaar


In de groene gordel om Brussel vind je het verborgen juweeltje Ateljee Sohie. In het achterhuis kijk je uit op de grote groene wilde tuin en wijngaard. Wilfried en Lisbet hebben zo veel mogelijk gekozen voor ecologische materialen.


Verborgen juweeltje niet ver van BrusselOvernachten in een zeer oude watermolen uit 1265, dat kan in Le Moulin De Flavion. Deze gîte is een echt familiehuis voor tien personen. Frédéric en Prisca hebben de watermolen gerenoveerd. Het oude waterrad wekt nu elektriciteit op.


Overnachten in een 750 jaar oude watermolenIn het rustigste uithoekje van de Vlaamse Ardennen vind je deze alleenstaande vierkantshoeve. De Bronne is nu een comfortabel familiehuis. Mathieu en Inge kozen voor natuurlijke materialen van papiervlokken en stro.


Met de hele familie genieten in een groene omgevingComentarios


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page