top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De oude boerderij en schuren zijn volledig verbouwd en goed geïsoleerd. Veel oude materialen zijn hergebruikt. Zo zijn de schuifdeuren van de badkamers en zaaldeuren gemaakt van oude gevelplanken. Grote vergadertafels zijn gemaakt van hout uit de oude stallen. Voor inrichting is bewust gekozen voor natuurlijke en circulaire materialen. Zo zijn de stoelen van gerecycled plastic en is het beddengoed van biologisch katoen.


Een groot deel van de elektriciteit komt van de 94 zonnepanelen. Twee warmtepompen verwarmen en koelen het grootste deel van de gebouwen. De mestkelder is omgetoverd tot een natuurlijke zwemvijver. Het water wordt volledig gezuiverd door de waterplanten.

Voor de schoonmaak worden er ecologische producten gebruikt. Ook de wasserette gebruikt biologisch afbreekbare wasmiddelen. Op het erf zijn drie laadpalen beschikbaar. Bijzonder zijn de houten fietsen die je mag gebruiken. De Woeste Wieven werkt veel samen met ‘social impact bedrijven’, die mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een fijne werkplek bieden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Woeste Wieven

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Woeste Wieven

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Woeste Wieven ligt midden de natuur, zoals het vlakbij gelegen Needse Achterveld waar voormalige landbouwgronden zijn teruggeven aan de natuur. Het ligt midden tussen een aantal fietsknooppunten en maakt deel uit van een  wandelnetwerk. Een echte aanrader is de kastelenroute Diepenheim - Markelo, een 16 kilometer lange route over het platteland en door de bossen van de landgoederen Diepenheim, Nijenhuis en Weldam. Het schilderachtige Markvelde is een kleine, hechte gemeenschap bij Diepenheim. In Diepenheim wordt bepaald door galerieën en ateliers van allerlei beroemde en minder beroemde kunstenaars.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Ontmoet elkaar en ervaar de stilte op Erve Bonkert

De Woeste Wieven op Erve Bonkert is een oude kloosterboerderij op de rand van Twente en de Achterhoek. Een prachtige plek om te overnachten, te genieten, te werken of zelfs om te trouwen!


Zo kun je overnachten in één van de prachtige tweepersoonskamers. Ook is er een aantal kamers voor één of drie personen. Alle kamers hebben een ruime badkamer met een heerlijke douche en eigen toilet. De kamers zijn verdeeld over de verschillende oude gebouwen. Met een groep kun je ook samen in één van de gebouwen overnachten. Genieten doe je aan de natuurlijke Zenvijver of elders op het 3 hectare grote erf. Ook een yoga retraite met groep is mogelijk. Net zoals een workshop, training of vergadering.


Het ontbijt wordt gemaakt van lokale producten met zelfgemaakte jams en honing van eigen bijen. Voor groepen kunnen ook lunches en diners met biologische en streekgebonden producten verzorgd worden. En met ingrediënten uit de eigen moes- en kruidentuin.

Markvelde, Diepenheim, Twente, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 3 personen, 13 kamers

vanaf €89 per nacht incl. ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

boutique hotel, groepsaccommodatie, boerderij, vergaderlocatie, trouwlocatie, familiehuis

De Woeste Wieven

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Buitenplaats Zummer

Altforst, Gelderland

1

1

1

Heuvelrijk Berg en Dal

Groesbeek, Gelderland

1

1

1

Logies Groot Okhorst

Wichmond, Achterhoek

1

1

1

Hei 15

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

Nieuw Leven Texel

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page