Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Voor MOoij Bed en Breakfast zijn veel industriële basic materialen zoals staal, glas en beton gebruikt. Door gebruik van grote ramen is er een directe relatie met buiten. Het gebouw is goed geïsoleerd en deels ingepakt met grond. Een luchtwarmtewisselaar zorgt voor de verwarming. De houten buitenwanden zijn inlands larix van Staatsbosbeheer.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

MOoij Bed en Breakfast

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

MOoij Bed en Breakfast

ECO design in de ruige natuur én op loopafstand van Nijmegen

MOoij is een moderne, stoere en sfeervolle B&B, ecodesign in de bijzondere en ruige natuur van de uiterwaarden van de Waal. Om er te komen rij je tussen Konikpaarden en Galloway runderen door.


Puur en stoer. Zo zou je de kamers van MOoij Bed en Breakfast kunnen typeren. Betonnen muren, grote ramen. Lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter. En verder een heerlijk ontbijt en genieten van het gegak van de ganzen.


De kamers hebben comfortabele, ruime bedden. Allemaal een eigen badkamer met regendouche. In elke kamer kun je direct door een deur naar buiten. Genieten van de mooie tuin en de adembenemende omgeving. Heerlijk ronddolen met een magistraal uitzicht op Nijmegen.

Ooij, Ooijpolder, Nijmegen, Gelderland, Nederland

max ... personen

Vanaf €185 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

VIDEO

Dit is een bijzondere locatie in de uiterwaarden, ongeveer 25 minuten lopen langs de rivier naar het hippe centrum van Nijmegen. Heerlijk eten in hartje centrum of naar de film in LUX.


Wandelen, fietsen, beleven van de riviernatuur en zwemmen in de Waal. MOoij Bed en Breakfast ligt aan een wandel- en struinpad dat door de uiterwaarden van de Ooijpolder loopt. Veel kruiden, heerlijke geuren, machtige vergezichten en allerlei vogels met – als het meezit – de zeearend. Ook is het mogelijk om onder leiding van een vogelaar te struinen en vogels te kijken.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?