top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Voor MOoij Bed en Breakfast zijn veel industriële basic materialen zoals staal, glas en beton gebruikt. Door gebruik van grote ramen is er een directe relatie met buiten. Het gebouw is goed geïsoleerd en deels ingepakt met grond. Een warmtepomp met lucht warmtewisselaar zorgt voor de verwarming. De houten buitenwanden zijn inlands larix van Staatsbosbeheer.  Op het dak  liggen 52 zonnepanelen, waarmee de B&B zo goed als energieneutraal is. Ook zijn Theo en Inge ook aangesloten bij een lokale energiecoöperatie.


Veel meubels zijn hergebruikt en de tafels zijn gemaakt van de grote populier die of het erf stond.  Voor het ontbijt worden producten uit eigen tuin gebruikt en ook het brood wordt ter plaatse vers gebakken.  Als welkom is Mooij Sap van fruit uit de Ooijpolder door mensen gemaakt met een beperking. Ook worden eco-schoonmaakmiddelen gebruikt en worden de zeep flaconnetjes nagevuld op  wegwerpverpakkingen te voorkomen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

"We hebben ooit een tijdje rondgetrokken in Amerika en hebben daar naoorlogse architectonische huizen bekeken. Dit was de inspiratie die we aan de architect hebben meegegeven." Lees het verhaal van Theo en Inge in ons blog (leestijd 6 minuten).

INSPIRATIE BLOG

MOoij Bed en Breakfast

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

MOoij Bed en Breakfast

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Dit is een bijzondere locatie in de uiterwaarden, ongeveer 25 minuten lopen langs de rivier naar het hippe centrum van Nijmegen. Heerlijk eten in hartje centrum of naar de film in LUX. Wandelen, fietsen, beleven van de riviernatuur en zwemmen in de Waal. MOoij Bed en Breakfast ligt aan een wandel- en struinpad dat door de uiterwaarden van de Ooijpolder loopt. Veel kruiden, heerlijke geuren, machtige vergezichten en allerlei vogels met – als het meezit – de zeearend. Ook is het mogelijk om onder leiding van een vogelaar te struinen en vogels te kijken.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

ECO design in de ruige natuur én op loopafstand van Nijmegen

MOoij is een moderne, stoere en sfeervolle B&B, ecodesign in de bijzondere en ruige natuur van de uiterwaarden van de Waal. Om er te komen rij je tussen Konikpaarden en Galloway runderen door. Puur en stoer. Zo zou je de kamers van MOoij Bed en Breakfast kunnen typeren. Betonnen muren, grote ramen. Lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter. En verder een heerlijk ontbijt en genieten van het gegak van de ganzen.


De kamers hebben comfortabele, ruime bedden. Allemaal een eigen badkamer met regendouche. In elke kamer kun je direct door een deur naar buiten. Genieten van de mooie tuin en de adembenemende omgeving. Heerlijk ronddolen met een magistraal uitzicht op Nijmegen.

Ooij, Ooijpolder, Nijmegen, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 8 personen, 4 kamers

Vanaf €185 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

MOoij Bed en Breakfast

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Hei 15

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

De Pollepleats Suite

Westhem, Fryslân

1

1

1

Guesthouse Vertoef

Nijmegen, Gelderland

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page