top of page

6x bijzondere en landelijke ECO vakantiehuizen

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022


Deze zes bijzondere en landelijke vakantiehuizen zijn dubbel groen! Ze liggen niet alleen in het groen maar zijn ook heel erg duurzaam. Prachtig gelegen in een coulisselandschap, in een wijngaard, op een landgoed of in de uitgestrekte polder.


De eigenaren hebben veel liefde voor de plek en kiezen bewust voor duurzaamheid. Optimaal hergebruik van oude agrarische gebouwen, zoals een kippenhok, paardenstal of een oude vakwerkschuur.


Nuchtere vakantiewoningen zonder te veel poespas, maar met een eigen charme en altijd duurzaam en comfortabel.

Tip: bekijk de ECO logies selectie voor heerlijke landelijke eco huisjes in de natuur

Vakantiehuis de Kampstede


De Kampstede ligt op een oud erf aan de rand van Landgoed het Singraven, vlakbij het meanderende riviertje de Dinkel. De rijke geschiedenis van Twente vind je hier terug, het erf is al sinds 1475 beschreven.


Prachtig huisje op een landgoed langs een meanderend riviertjeAfgelopen jaren hebben Tom en Ilona met veel enthousiasme gewerkt aan hun landgoed. De vakantiewoning is van oorsprong een kippenschuur die ze zelf gerestaureerd hebben. Ze hebben hiervoor hout gebruikt uit hun eigen bos. Tom en Ilona hebben er bewust voor gekozen om alle gebouwen op het erf energieneutraal te maken.


Beekloft


De Beekloft is een gerenoveerde oude vakwerkschuur op een eeuwenoud erf. De ruime zithoek en woonkeuken bevinden zich, net als in een loft, in een open ruimte. Er is een gezellige zithoek met een pellet kachel. Openslaande deuren naar een terras geven je het gevoel dat je midden in de natuur bent. Met 30 zonnepanelen wordt eigen elektriciteit opgewekt. Compost wordt op eigen erf gebruikt voor bodemverbetering.


Authentiek en kleinschalig logiesverblijf op een eeuwenoud erf
De Ketse Steenuil


De Ketse Steenuil is een eigenzinnige en kleurrijke vakantiewoning. Vanuit de woonkamer en keuken kijk je uit over een mooie tuin en boomgaard. Bij de verbouwing is gekozen voor ecologische materialen en de heatpipes en zonnepanelen zorgen voor de energie.


Een kleurrijk verblijf in een zonnige boomgaard
Wijngaard Schepershof


In Wijngaard Schepershof staat een heerlijk vintage vakantiehuis. In de oude serre kijk je prachtig uit over de wijngaard, boomgaard en een ruime siertuin. De vakantiewoning wordt verwarmd met een warmtepomp en er zijn zonnepanelen voor eigen elektriciteit.


Wellness, vintage, brocante en wijn!
Vakantiehuis De Scheper


De Scheper ligt vlakbij de Duitse grens in het Nationaal Landschap Winterswijk. De kleinschalige verkavelingen en vele essen maken het prachtige coulisselandschap hier op z’n mooist. De Scheper is een comfortabele en energieneutrale woning waarin mooie materialen gebruikt zijn.


Een prachtige plekje in een Nationaal Landschap
De Blauwe Stal


In de Blauwe Stal stonden vroeger paarden. Hou je van rust en ruimte? Hier ben je in de uitgestrekte polder van het rustieke Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij de Belgische grens. Paul en Karen verkopen hun eigen potjes honing en ze persen sap van de eigen appelbomen.


Weidse rust in Zeeuws-Vlaamse polder direct aan de grens
Comentários


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page