top of page

6x passie en inspiratie voor duurzaam overnachten

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022

Met ECO logies inspireren en verleiden we om duurzaam te overnachten in eigen land. We vertellen het positieve verhaal van wat er nu al mogelijk is. Uit veel van die verhalen spat de passie er vanaf. Zoals het verhaal van de ecologische pioniers Agnes en Harrie, hun ‘t Natuurlijk Huus is al jaren een duurzame inspiratieplek. Maar ook Mirko en Angélica, die een lang leegstaande oude Noord Hollandse stolpboerderij energieneutraal hebben gerenoveerd. Of de splinternieuwe B&B’s in het groen van Lelystad en Tjeukemeer die gebouwd zijn met pure passie. Waar we ook blij en geïnspireerd van worden? Ecochic overnachten in het bruisende Amsterdam.


Met enige regelmaat willen we in een uitgebreider interview het verhaal achter een mooi en duurzaam plekje vertellen. We beginnen dicht bij huis, namelijk bij ons zelf! Lees over onze inspiratie en passie!

De Oude Zondagschool


In 2014 ontvingen we de eerste gasten in De Oude Zondagschool. In 2016 zijn we (weer) in de Achterhoek gaan wonen en hebben we ons jaren ’50 boerderijtje energieneutraal gemaakt. Ook De Oude Zondagschool hadden we energiezuinig gemaakt, maar het is echt waanzinnig hoeveel de techniek er in een paar jaar op vooruit is gegaan. Daarom hebben we ook De Oude Zondagschool nog verder verduurzaamd. Hoe? Lees over gastvrijheid, inspiratie en onze ervaringen in onze blog (leestijd 7 minuten).Een vakantiehuis met een ziel!Conscious Hotel Westerpark


Ooit het kantoor van de Westergasfabriek, nu een aardgasloos hotel. Conscious Hotel Westerpark is 100% elektrisch en heeft een eigen windmolen in de Amsteramse haven. Conscious Hotel wil laten zien dat onbekommerd genieten in stijl prima samengaat met duurzaamheid en betaalbaarheid. Om dit mogelijk te maken wordt continu naar gelijkgestemden gezocht, zoals een duurzame taxi, de duurzaamste wasserij en een circulair bedrijf dat kantoormeubilair een tweede leven geeft.


Ecochic overnachten in het bruisende Amsterdamt Natuurlijk Huus


‘t Natuurlijk Huus is al jaren een duurzame inspiratieplek. Voor workshops, excursies, cursussen en tv-programma’s. Agnes en Harrie laten graag zien wat logisch en haalbaar is. De website van ‘t Natuurlijk Huus staat vol met informatie over duurzaamheid, inclusief een TV serie!Inspireert je voor natuurlijker en duurzamer wonen en leven

B&B Heeringhuusen


In Noord-Holland zijn steeds minder stolpboerderijen, vele staan leeg en zijn vervallen. Mirko en Angélica hadden al jaren een droom om in een Westfriese stolpboerderij te wonen. Recent hebben ze een stolpboerderij grondig gerenoveerd en er de heerlijke B&B Heeringhuusen van gemaakt.


Heerlijk verblijven en relaxen in een Westfriese stolpboerderij
Greate Griene B&B


Pal aan het water van het Tjeukemeer staat de Greate Griene. De B&B heeft vier appartementen, je kunt direct zwemmen, zeilen en varen. Het doel van Ellen en Marcel was om een woning te realiseren waarin zijzelf en hun gasten duurzaam op zonne-energie kunnen verblijven.


Pal aan het Tjeukemeer met ECO bootverhuur
Onze Kas


Patrick en Della wilden een duurzaam droomplekje dicht bij de natuur realiseren. Wat begon als een kleine verbouwing is nu Onze Kas. Een moderne B&B met vier mooie kamers. Patrick en Della vinden op een verantwoorde manier met je omgeving omgaan vanzelfsprekend.


Een moderne luxe groene oase op de bodem van de zee


Comments


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page