top of page

Duurzaam overnachten in Zeeland

Duurzaam overnachten in Zeeland? We nemen je mee naar de schiereilanden Walcheren, Noord-Beveland en Tholen en Zeeuws-Vlaanderen. Zeeland staat bekend om de vele fietspaden. Je hebt hier weids uitzicht over zee en land en beleeft magische zonsondergangen. Een vogelrijk gebied, met de kiekendief, fazanten en roofvogels zoals de torenvalk, buizerd of een uil. Hazen en konijnen zie je overal op de akkers. Maar ook met historische stadjes als Middelburg, Tholen, Sluis, Zierikzee, Veere en Goes.Duinhotel Tien Torens - Zoutelande

We beginnen op Walcheren in Zoutelande met Duinhotel Tien Torens. Dit duurzame hotel ligt verborgen in een hoge duin. Het hotel past naadloos in het landschap, met duinbegroeiing op de spectaculaire maar ingehouden gevel. De terrassen en interieurs van de duinlodges gaan verscholen achter het helmgras. Aan de buitenkant zijn zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Het harde hout van oude meerpalen is verzaagd en hergebruikt. De ondergrondse constructie heeft energetisch veel voordelen. Het zand en de beplanting houden je kamer in de zomer heerlijk koel en comfortabel warm in de winter.

Zeeuwse Dijksuites - Kortgene, Zeeland

De Zeeuwse Dijksuites zijn verrassend licht met aan beide zijden van de dijk een grote schuifpui met een ruim terras, waar je heerlijk kunt loungen.

Hoeve Cezant - Cadzand-Bad

Bij de entree van Cadzand-Bad, op de plek van een voormalig wagenhuis, staan nu de twee sfeervolle luxe geschakelde vakantiewoningen van Hoeve Cezant.
B&B Tholen - Tholen

Sofie heeft van een karakteristiek oud kaaswinkeltje een mooi gastenverblijf gemaakt. B&B Tholen ligt midden in een oud stadje.
De Blauwe Stal - Sluis, Zeeuws-Vlaanderen

De Blauwe Stal was vroeger een paardenstal en is nu een comfortabele en luxe vakantiewoning. Een mooi plekje voor wie van rust en ruimte houdt.


Comentários


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page