top of page

Duurzame B&B's in Nederland

Er zijn steeds meer duurzame B&B’s in Nederland. Zoals de prachtige B&B's in het historische Zeeuwse stadje Tholen. Of een voormalig militair hospitaal in het bosrijke buitengebied van Enschede. Maar ook een kleurrijke B&B in het gemoedelijk dorpje Marrum achter de dijken van de Waddenzee, een hippe B&B in Tytsjerk en een eco B&B in Nijverdal op een steenworp afstand van de Sallandse Heuvelrug.


Sofie heeft van een karakteristiek oud kaaswinkeltje een mooi gastenverblijf gemaakt. B&B Tholen ligt midden in een oud stadje in Zeeland. Bij mooi weer kun je ontbijten op het terras in het sfeervolle groene stadstuintje. Ook is hier de Finse sauna en een koude douche om af te koelen. Voor het ontbijt gebruikt Sofie producten van een boerderijwinkel in de buurt. Het oude vervallen pand is volledig gerenoveerd, geïsoleerd en van het gas gehaald. De waterput in de kelder is hersteld voor de opslag van regen- en grondwater.


Karakteristiek logement in een oud kaaswinkeltje


B&B Hospitaliteit heeft een bijzondere geschiedenis als militair hospitaal. De B&B ligt nabij het voormalige vliegveld Twente. Robert en Christel zochten bijzondere materialen om historie, comfort en duurzaamheid te combineren.


Van een oud militair terrein naar nieuwe natuur


Dénis en Linda hebben een voormalige huisartsenpraktijk omgebouwd tot een duurzame B&B. Het Vinkenest heeft de luxe van een hotel en de persoonlijke service van een B&B. Voor het ontbijt gebruiken ze biologische en lokale producten,


Natuurlijk duurzaam logeren!


Jellie en Jouke hebben een oude koeienstal nieuw leven ingeblazen en getransformeerd tot B&B Hippe Schuur met twee lichte en ruime kamers. Op het dak liggen zo’n zeventig zonnepanelen, waarmee de B&B zelfvoorzienend is.


Strak modern met adembenemend uitzicht


De kleurrijke B&B Marrum in een voormalige herberg van begin 1800 vlakbij de Waddenzee, met twee kamers en een appartement. Joop en Albertien hebben de herberg zelf verbouwd en zetten zich in voor een duurzamer waddengebied.


Een kleurrijke B&B met veel persoonlijke aandacht

Comments


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page