top of page

10x Duurzame tiny houses in Nederland en België

Bijgewerkt op: 29 nov. 2023

ECO logies zijn er groot en klein. Dat klein ook fijn kan zijn laten deze echt duurzame tiny houses zien. De filosofie van tiny house liefhebbers is dat je prima kunt leven met minder ruimte. Bij tiny houses wordt er minder materiaal en energie verbruikt voor verwarmen, omdat de oppervlakte klein is. Ook worden duurzame tiny houses vaak gebouwd met natuurlijke materialen die herbruikbaar zijn of biologisch afbreekbaar.ECO logies De Roek - Otterlo, Veluwe
De Roek - Otterlo, Veluwe

De Roek is een kleinschalig eco vakantiepark vlakbij het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Echt een familiebedrijf, waar duurzaamheid al jaren een vanzelfsprekendheid is. Zo is er een winkeltje waar biologische producten worden verkocht. Iedere vrijdag wordt door het keukenteam een bio vega maaltijd van producten uit eigen tuin gemaakt.

Aan de bosrand staan drie tiny houses met een opvallend rond dak. De drie eco tiny houses zijn bijna volledig met lokaal hout gebouwd en geïsoleerd met hennep. Een heerlijk plekje om ontspannen weg te dromen. De kleine ruimte binnen is slim ingedeeld met een eethoek, keukenblok en via een trappetje een hoogslaper. Achterin is een badkamer met toilet. Op elk dak liggen acht zonnepanelen voor de eigen elektriciteit.

ECO logies Bed on Wheels - Morkhoven, Antwerpen
Bed on Wheels - Morkhoven, Antwerpen

Saffraanboerderij én B&B, dat zijn de passies van Linda en Marc! Bed on Wheels is een voormalige hooiwagen en staat achter in de tuin.

ECO logies De Heicohoeve - Zutpen, Achterhoek
De Heicohoeve - Zutpen, Achterhoek

Berrie en Davina hebben van hun voormalige boerenbedrijf hun eigen groene oase gemaakt. Op het erf staan vier duurzame cosy cabins.

ECO logies Kreeksuite - Kortgene, Zeeland
Kreeksuite - Kortgene, Zeeland

Overnachten direct aan het Veerse Meer? De Kreeksuite is anders, een tiny house, circulair gebouwd en zonder gasaansluiting.

ECO logies  Herbergje aan de Lek - Langerak, Zuid-Holland
Herbergje aan de Lek - Langerak, Zuid-Holland

Herbergje aan de Lek ligt achter de dijk in een boomgaard en heeft een heerlijk terras. Door de glazen gevel is er veel licht in de stijlvolle living.

ECO logies Woodhouse Limburg Sippenaeken, Wallonië
Woodhouse Limburg Sippenaeken, Wallonië

Op de helling van een heuvel liggen tussen de bomen vier tiny houses, elk met andere doorkijkjes en vergezichten op het glooiende natuurlandschap.

ECO logies Het Eilandhuis - Schouwen-Duiveland, Zeeland
Het Eilandhuis - Schouwen-Duiveland, Zeeland

Dit elegante huisje op wielen staat op wisselende plekken op Schouwen-Duiveland en is zelfvoorzienend. Vanuit je bed kijk je naar de sterren.

ECO logies Slow Cabins - België, Nederland
Slow Cabins - België, Nederland

Op magische locatie in de natuur, anders, trager en beter. Volledig off-grid, zonder aansluiting op het elektriciteits- of waternet.

ECO logies Cosy Hideaway - Viroinval, Wallonië
Cosy Hideaway - Viroinval, Wallonië

Vlakbij de Franse grens in natuurpark Viroin-Hermeton ligt midden in een prachtig bos Cosy Hideaway. Een cosy tiny cabin voor vier personen.

ECO logies De Weitens Cabanas Valkenswaard, Noord-Brabant
De Weitens Cabanas Valkenswaard, Noord-Brabant

In de walnotenboomgaard van een ecologische tuinderij kun je overnachten in in één van de luxe cabanas. Op het terras van Wilma kun je heerlijk lunchen.Comments


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page