top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De ecodesign cabins zijn circulair, door de juiste materialen en technieken te kiezen en de afvalstromen te minimaliseren. Zo zijn de cabins voor 100% uit duurzaam hout vervaardigd.  Bij de inrichting wordt met zo veel mogelijk lokale producten en circulaire innovaties gewerkt, samen met lokale ambachtslieden met passie voor hoogwaardige producten en natuur.


De Slow Cabins zijn uitgerust met een circulaire douche, autonome batterij, zonnepanelen, eco linnen en een droogtoilet. Regenwater wordt opgevangen en gezuiverd via een slim filtersysteem. Volledig off grid, zonder aansluiting op het elektriciteits- of waternet en ook geen wifi. Kortom, leven op het ritme van de natuur, in functie van haar elementen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Slow Cabins

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Slow Cabins

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Diverse fiets- en wandelroutes in prachtige landschappen, natuurgebieden en bossen bevinden zich steeds op een steenworp van de Cabins. Samen gezellig iets eten? Neem een lekker stukje vlees mee voor op de hout BBQ of ontdek één van de lokale restaurantjes in buurt. Twee weken voor aankomst krijg je een uitgebreide brochure toegestuurd over alles wat er in de buurt te doen is zodat je zonder zorgen of keuzestress in de mood kunt komen voor je unieke natuurbeleving.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vertraag op magische locaties in de natuur

Het Belgische Slow Cabins® wil een positieve impact creëren op mens en natuur, door unieke natuurbelevingen en actieve natuurontwikkeling in eigen land. De cabins zijn off-grid, wat betekent dat ze niet zijn aangesloten op het water- of elektriciteitsnet.


Slow Cabins is een echte eco-hospitality pionier. In 2017 begonnen om gestreste stedelingen en millennials voor een paar dagen op magische plekken in de natuur vlakbij huis te helpen onthaasten. De zelf ontworpen ecocabins bevinden zich Hageland, Haspengouw, Noorderkempen, Vlaamse Ardennen, Pajottenland en binnenkort ook op de Hoge Veluwe. 


Voor een optimaal welzijnsgevoel, streeft Slow Cabins naar emotioneel minimalisme. Warme, rustgevende materialen, een panoramische inrichting en een beperkt aantal objecten in de cabin. Hier kun je helemaal opgaan in de verbinding met elkaar en de omgeving. Iedere cabin heeft een eigen keukentje. Ook staat een welkomstdrankje met snackje voor je klaar.

Hageland, Haspengouw, Antwerpen, Noorderkempen, Vlaamse Ardennen, Pajottenland, België, Hoge Veluwe, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 4 personen

vanaf €390 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, cosy cabin

Slow Cabins

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Paradijs van Nu

Sint Michielsgestel, Noord-Brabant

1

1

1

it Dreamlân ecolodges

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

Paviljoen Esch

Aalten, Achterhoek

1

1

1

Herbergje aan de Lek

Langerak, Zuid-Holland

1

1

1

Cosy Hideaway

Viroinval, Wallonië

1

1

1

Woodhouse Limburg

Sippenaeken, Wallonië

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

off-grid en zelfvoorzienend

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page