Diverse fiets- en wandelroutes in prachtige landschappen, natuurgebieden en bossen bevinden zich steeds op een steenworp van de Cabins. Samen gezellig iets eten? Neem een lekker stukje vlees mee voor op de hout BBQ of ontdek een van de lokale restaurantjes in buurt.


Twee weken voor aankomst krijg je een uitgebreide brochure toegestuurd over alles wat er in de buurt te doen is zodat je zonder zorgen of keuzestress in de mood kan komen voor je unieke natuurbeleving.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De ecodesign cabins zijn circulair, door de juiste materialen en technieken te kiezen en de afvalstromen te minimaliseren. Zo zijn de cabins voor 100% uit duurzaam hout vervaardigd. 


Bij de inrichting wordt met zo veel mogelijk lokale producten en circulaire innovaties gewerkt, samen met lokale ambachtslieden met passie voor hoogwaardige producten en natuur.


De Slow Cabins zijn uitgerust met een circulaire douche, autonome batterij, zonnepanelen, eco linnen en een droogtoilet. Regenwater wordt opgevangen en gezuiverd via een slim filtersysteem. Volledig off grid, zonder aansluiting op het elektriciteits- of waternet en ook geen wifi.


Kortom, leven op het ritme van de natuur, in functie van haar elementen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Slow Cabins

Geheime plekjes in de natuur, anders, trager en beter

Het Belgische Slow Cabins® wil een positieve impact creëren op mens en natuur, door unieke natuurbelevingen en actieve natuurontwikkeling in eigen land.


Slow Cabins is een echte eco-hospitality pionier. In 2017 begonnen om gestreste stedelingen en millennials voor een paar dagen op verborgen plekken in de natuur vlakbij huis te helpen onthaasten. De zelf ontworpen ecocabins bevinden zich op minder dan 2 uur rijden van Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De cabins zijn off-the-grid, wat betekent dat ze niet zijn aangesloten op het water- of elektriciteitsnet.


Voor een optimaal welzijnsgevoel, streeft Slow Cabins naar emotioneel minimalisme. Warme, rustgevende materialen, een panoramische inrichting en een beperkt aantal objecten in de cabin. Hier kun je helemaal opgaan in de verbinding met elkaar en de omgeving. Iedere cabin heeft een eigen keukentje. Ook staat een welkomstdrankje met snackje voor je klaar.

Geheim plekje, België, Nederland

2 - 4 personen

vanaf €390 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, cosy cabin

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?