top of page

8x super duurzame hotels

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022

Door corona zijn veel B&B's en vakantiewoningen maanden vooraf volgeboekt. Maar bij veel hotels kun je vaak nog wel terecht. Daarom hebben we acht super duurzame eco hotels voor je op een rij gezet. Van een eco-pionier met de natuurlijke ventilatie als in een termietenheuvel tot een eigen restaurant waar veganisten en vegetariërs hun hart ophalen.


Bij best veel hotels kun je boeken met CO2 compensatie. Heel mooi natuurlijk, maar deze super eco hotels hebben dat niet nodig!

Tip: bekijk de ECO logies selectie voor de meest duurzame hotels van Nederland en België
Four Elements Hotel


Het Four Elements Hotel ligt pal aan het IJmeer in Amsterdam en is een bijzondere duurzame ervaring. De vier elementen zon, water, wind en aarde worden allemaal ingezet om dit eco hotel energieneutraal te maken. Four Elements is een bijzondere eco-pionier. Het innovatieve gebouw maakt gebruik van slimme natuurlijke ventilatie waarmee de temperatuur op alle kamers constant gehouden wordt.


Een slim idee afgekeken van de werking van een termietenheuvel.
Hotel Jerom


Niet ver van Antwerpen, aan het begin van de Kalmthoutse Heide staat het duurzame Hotel Jerom. Hotel Jerom is een eco luxe hotel waar gekozen is voor duurzame en een kwalitatieve afwerking. Het is heerlijk genieten van de luxe eco zeep van Likami en crunched Belgisch bedlinnen op de bedden. Het goed geïsoleerde hotel wordt verwarmd met een warmtepomp en er wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. De zonnepanelen zorgen voor de eigen energie.


Ook zijn er ecologische lunchpakketten met een bamboe brooddoos.
Cityhotel WOOD


Aan de gracht in het oude centrum van Middelburg staat het prachtig eco hotel Ci. Je kunt hier volop genieten van “groene luxe”. De naam Cityhotel WOOD gaat terug naar de houtzagerij die hier meer dan 100 jaar geleden stond. In het restaurant ‘The Green Room’ hebben groenten de hoofdrol.


Veganisten en vegetariërs kunnen hun hart ophalen.
Guesthouse Vertoef


In Nijmegen, de oudste stad van Nederland, ligt vlakbij het Kronenburgpark het duurzame Guesthouse Vertoef. In een oud kantoorpand dat zeven jaar lang heeft leeggestaan en nu sinds 2019 van het gas af is! Je kunt ook genieten van een ontbijtbuffet, bestaande uit lokale en biologische producten. De broodjes komen van een mooie maatschappelijke onderneming ‘Brood op de Plank’.


Duurzaam hotel in het centrum van Nijmegen
Hotel De Beerze

Brabantse gemoedelijkheid in een voormalig raadhuis. De sfeer en historie zijn gebleven, maar met een eigentijds karakter. Hotel De Beerze heeft veel oog voor duurzaamheid en is zo energieneutraal mogelijk. De Beerze werkt het liefst samen met leveranciers uit de regio voor verse producten van hoge kwaliteit. Zodat heerlijk ook eerlijk is!


Brabantse gemoedelijkheid in een voormalig raadhuis
Conscious Hotel Westerpark


Daar word je blij van, ecochic overnachten in het bruisende Amsterdam. Ooit het kantoor van de Westergasfabriek, nu een stijlvol hotel waar design en duurzaamheid hand in hand gaan. Alle materialen in het hotel zijn gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen. Conscious Hotel Westerpark is 100% elektrisch en heeft een eigen windmolen in de Amsterdamse haven. In de winter wordt kou uit de lucht opgeslagen om het hotel in de zomer te koelen en omgekeerd.


Ecochic overnachten in het bruisende Amsterdam
Duinhotel Tien Torens


Verborgen in de hoogste duin van Zoutelande ligt Duinhotel Tien Torens. Aan de buitenkant zijn zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. De oude meerpalen zijn verzaagd en hergebruikt. De ondergrondse constructie heeft energetisch veel voordelen. Het zand en de beplanting houden je kamer in de zomer heerlijk koel en comfortabel warm in de winter. Ook de luifel boven het terras voorkomt oververhitting door de zomerzon, terwijl de laagstaande zon de binnenruimten wel verwarmt tijdens de koude wintermaanden.


Duurzaam overnachten verborgen in een duin

Fruitpark Hotel & Spa


Sinds 2012 bestaat het Nationaal Fruitpark Ochten om Betuwse fruitrassen en boomvormen te behouden. Sinds kort staat in het park een duurzaam en luxe plattelandshotel met de huiselijkheid van een B&B. Het Fruitpark Hotel is energieneutraal. Op het dak liggen meer dan zevenhonderd zonnepanelen.


Luxe plattelands hotel tussen de fruitbomen

Comments


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page